изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:24 EEST
ЮБИЛЕЙНИЯ 45-И СЕЗОН АЛБЕНА ЗАПОЧВА С 15% ОТСТЪПКИ    
Туризъм

Курортът Албена, стартира своите продажби за новия сезон2014 от 10 октомври. Популярният български курорт, който навлезе в своята юбилейна 45-та година, поощрява с 15% отстъпка туристите, които направят резервация онлайн  до 31 октомври чрез сайта albena.bg, колцентъра или мобилното приложение на едноименния курорт. Офертата за ранни записвания продължава и от 1 ноември до 31 януари, когато намалението е 10 на сто, а от 1 февруари желаещите да летуват в Албена получават 5%, но само за реверзация  чрез сайта на компанията. 
Албна / Albena Хотел "Фламинго"Наградиха най-добрите отбори в турнира „Евима къп” в АлбенаAlbena / АлбенаАлбена, хотел "Амелия"



От Албена обявиха и новостите за Лято2014. На 10-ти юни 2014 година ще бъде финализиран проекта по изграждането на първия на територията на Албена aквапарк. Аквамания ще заема площ от около 40 000 кв м и ще бъде разположен между «Вариете-театър Албена» и хотел «Ралица». Аквапаркът ще разполага с високачествени модерни съоръжения и пързалки, подходящи както за деца, така и за възрастни.

Всички гости, избрали да почиват в хотелите с марката Primasol, както и за тези, отседнали в хотел «Вита Парк» и вили «Вита Парк», ще получат безплатне вход за аквапарка, безплатно ползване на басейните, пързалките, както и чадъри и шелонги /при възможност/. 

Следващата година всички гости ще могат да се възползват от ползването на безплатен Wi-Fi интернет на всички открити и публични места на територията на Албена, както и на прекрасния плаж.

През 2014 година хотел «Ралица» ще се присъедини към немската верига “PrimaSol“, част от която е хотел «Ралица Супериор». «PrimaSol Ралица Супериор Клуб» ще включва:

PrimaSol Ралица Супериор Резидънс» (основната сграда на сегашния хотел «Ралица Супериор»), «PrimaSol Ралица Супериор Парк» (сектор К на хотел «Ралица Супериор»), «PrimaSol Ралица Супериор Гардън» (бивш хотел «Ралица»), «PrimaSol Ралица Супериор» – реновираните вили «Вита Парк». Предстои «PrimaSol Ралица Супериор Гардън» да бъде напълно рекоструиран, след което ще разполага с нови комфортни и стилно обзаведени стаи с модерно оборудване, нови бани, нов дизайн на рецепцията и лоби бара на хотела.

Част от планираната реконстукция включва и реновиране на 15 вили «Вита Парк», които, поради близката им локация до «PrimaSol Ралица Супериор Гардън» (бивш хотел «Ралица») ще бъдат представяни с марката «PrimaSol.

Реновирани ще бъдат заведенията за хранене и общите площи част от «PrimaSol Ралица Супериор Клуб» – ресторанти, зоните около басейните, снек барове, а-ла-карт ресторанти и др.

През 2014 година хотел «Лагуна Бийч» ще бъде френски клубен хотел, който ще се продава под името «CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE. Продуктът, който хотелът ще предлага, ще бъде изцяло ориентиран към френски пазар, а анимационната програма и всички забавления за гостите ще бъдат на френски език. «Лагуна Бийч» ще замени хотел «Малибу» като френски клубен хотел в курорта, а «Малибу» през предстоящия сезон ще бъде отворен за продажби на всички пазари.

От август 2013 година Албена е официален партньор на Българската федерация по тенис. Курортът разполога с 13 тенис корта, 6 от които са напълно реновирани, а станалите 7 ще бъдат модернизирани през зимния сезон. Предвидено е изграждането на още 10 тенис корта до 2015 година, с което  Албена ще се превърне в един от най-модерните тенис центрове у нас. През 2014 година Албена ще бъде домакин на редица професиоинални турнири от календара на Международната тенис федерация, като състезания за момичета и момчета в различните възрастови групи, както и международен турнир за жени.

Всички гости ще имат възможността да се възползват от прекрасните уловия за тенис и активна почивка, които Албена предлага: тенис кортове на открито, които могат да се изполват от април до октоври, асветени тенис кортове, които полволяват организиране на вечерни тенис сесии, тенис училище с професионални треньори от "Dreisam Tennis Academy" – Фрейбург, Германия.

И през 2014 година Албена ще продължи тенденцията да предага на своите гости интересни възможности за развлечение, забавление и релакс с голф и йога занимания. Уроците по голф се провеждат на първото голф игрище на Българското Черноморие - Lighthouse Golf Resort от професинален инструктор. Предаганите голф пакети включват още екипировка и трансфер от хотела до голф ингрището. Уроците са както индивидулани, така и групови.  

Йога заниманията се провеждат два пъти дневно /сутрин и вечер/ под ръководството на индийския гуру – Сандип Кумар и включват въведение в основните йога асани, практикуване на различни дихателни техники, медитация, игри и смехотерапия, релаксация на физическо, ментално и емоционално ниво.

Ресторант «Гергана» ще бъде изцяло реновиран през 2014 година. Нов а-ла-карт ресторант ще бъде изграден в зоната между основния ресторант и хотелската част. И двата ресторанта ще разполагат с огромна тераса, от която ще се открива спираща дъха морска панорама.

Нови здравословни менюта ще има във всички ресторанти с голямо разнообразие от прясна риба, морски дарове, плодове и зеленчуци.

Тематичните вечери - българска, френска, италианска, гръцка и мексиканска, барбекю и градинските партита отново ще внесат неповторима атмосфера.

В началото на лятото на 2014 година се очаква откриването на първия литературно-тематичен ресторант в България. Всички посетители на този уникален ресторант ще имат възможността да се докоснат до произведенията на великия български автор Йордан Йовков на 9 различни езика и да вкусят типични български астия.

За предстоящия сезон програмата Dine Around ще бъде валидна за периода до 30 юни 2014 и от 1 септември 2014 година. За всички гости на хотелите Калиакра, Гергана, Сенди Бийч, Мура, Славуна и Лагуна Бийч програмата ще бъде активна през целия сезон.

Като резултат от голямата популярност, която откритата в началото на юни 2013 година плажна библиотека придоби, през предстоящия сезон в Албена ще бъдат изградени нови две библиотеки на различни места на най-красивия плаж по българското черноморие. В допълнение към това в няколко хотела ще бъдат открити 10 библиотеки със специално обособени читални.

И през предстоящия сезон всички гости ще могат да се възползват от безплатни два шезлонга и чадър на стая на басейна и на плажа на Албена. Изключение правят хотелите Доростор, Добруджа, Лора и Камелия. Гостите, отстеднали в тези хотели, ще могат да ползват мобилен чадър, който да поставят на свободните зони на плажа.  

През 2014 голяма част от съоръженията на плажа като душове, съблекални, шезлонги и чадъри ще бъдат заменени от нови по-висококачествени.

НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди