изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:09 EEST
В ДОБРИЧ ЧЕСТВАХА 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАЙЛО ПЕТРОВ    
КултураВечер с творчеството на Ивайло Петров по повод 90 години от неговото рождение се проведе в Добрич, а гост бе съпругата на писателя Офелия Петрова. Спомени за Ивайло Петров споделиха проф. дфн Анчо Калоянов, Марин Георгиев и проф. Иван Карадочев, които прочетоха и негови творби.

Марин Георгиев прочете спомен на Ивайло Петров за гимназията в Добрич, която той е завършил, и връчи на съпругата му копие от зрелостното свидетелство на писателя.

Уникалният и разнолик талант с тихата скромна усмивка ни подари художествената проза, която ни е близка, родна, добруджанска, каза кметът на Добрич Детелина Николова. Тя припомни, че сред многобройните отличие на Ивайло Петров е наградата на името на Йордан Йовков, присъдена от община Добрич. Тя подчерта, че преклонението, което изпитваме през таланта може да се изрази само с поклон и цвете. Красотата, която Ивайло Петров извая с думи и най-безкористно ни завеща. Той ни завеща послания, които съкровено да пазим и превърнем в дълг към идните поколения. Личности като Ивайло Петров ни карат да бъдем горди и значими на световната литературна сцена.

Съпругата на писателя Офелия Петрова благодари на община Добрич и на приятелите на писателя, които напомниха на присъстващите писателя Петров и човека Ивайло. НДТ

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ЧЕСТВАХА 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАЙЛО ПЕТРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди