изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:13 EEST
НОВИ ОТЛИЧИЯ ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ    
СпортВ гората на търговишкото село Росина се проведе държавно първенство по ориентиране в маратонска дистанция, съобщиха от клуб Добротица (Добрич). От там разказаха, че дължините на маршрутите варираха между 10 и 21 км в зависимост от възрастовата група на състезателите. До участие са били допуснати само мъже и жени над 18-годишна възраст.

В една от най–тежката дисциплина в спортното ориентиране, изискваща по-специална подготовка от състезателите – физическа и психическа, Мирослав Кашев успя да победи 7 състезатели в отворения маршрут с 34 участници.

Тази година СКО Добротица се отличи с представянето на Илиана Кашева, която завоюва бронзов медал в тежкото състезание във възрастова група Ж 40. Тя успя да завърши маршрут с дължина 10,4 км с 14 контролни точки (КТ) и сборно изкачване 255 метра. Този медал е третият пореден за нея от държавни първенства през 2013. На нощно ориентиране и на Мастърса тя завоюва сребърни медали в своята група Ж 40. Така рутината, съчетана с редовни участия в състезания и тренировки, и любовта към спорта дават пример за подражание на младите състезатели.

В курортен комплекс Свети Константин и Еленасе състоя студентския есенен шампионат, информират още от Добротица. В него участваха двама добрички студенти, които учат в УАСГ - София (университет за архитектура, строителство и геодезия). Допълнително имаше маршрути за гости – деца и завършили студенти.

От добричкия клуб участие взеха 3 деца и 5 ветерани. Най-добре се представи Петър Цонев, който учи в СОУ П.Р.Славейков. В конкуренцията на 10 състезатели в своята група той успя да завоюва трето място и получи бронзов медал. За останалите остана удоволствието да побягат в красивия комплекс.

В местността Побити камъни край Варна се състоя състезание по ориентиране за купа 8-ми декември. Във възрастови групи от 12 до 45 г. участваха 115 състезатели. Добротица участва с 19 състезатели в групи М/Ж 14, 16, 18, 35 и 45 г.

Най-добре се представиха двете добри ориентировачки Антония и Яна Маджарови, които в групи Ж 16 и Ж 18 успяха да завоюват сребърни медали. Желязко Генов при М 18 и Николай Генов при М 35 се задоволиха с 4-ти места.

 


Сходни връзки

НОВИ ОТЛИЧИЯ ЗА ДОБРОТИЦА В СПОРТНОТО ОРИЕНТИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди