изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:48 EEST
400 000 лева за изгорен от лекар пенис на дете    
Новини 400 000 левао безщетение за изгорен при операция мъжки полов орган на дете присъди Върховният касационен съд. Сумата ще трябва да бъде изплатена солидарно от болницата в Кърджали и от уролога д-р Чанко Митрев. Увреждането е станало на 15 април 2010 г.

Семейство от Джебелско завело в кърджалийската болница детето си, което по това време било на 2 г. и 9 месеца, за да му бъде извършен сюнет (религиозно обрязване на члена при мюсюлманите).

Манипулациятае извършена от тогавашния началник на урологичното отделение д-р Чанко Митрев. Той докоснал накрайника на работещия електрокоагулатор до металния защипващ хирургически инструмент, което предизвикало електрическо изгаряне и необратима некроза на кожата и целия полов член. След гафа момченцето е било транспортирано по спешност в “Пирогов”, но лекарите там не успели да спасят половия орган.

При завеждането на съдебния иск родителите на осакатеното дете поискали обезщетение от 900 000 лв. Според тях заради увреждането е невъзможно детето им да уринира нормално, да посещава детски заведения и да води социален живот.

Освен присъдата за обезщетение д-р Митрев е осъден и от районния съд в Кърджали на лишаване от свобода за 4 месеца, като изпълнението на наказанието беше отложено за 3 г., защото преди това медикът не е бил осъждан. Непосредствено след осъдителната присъда урологът определи пред “24 часа” инцидента с детето като “нелепа случайност”.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

400 000 лева за изгорен от лекар пенис на дете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди