изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-05-17 @ 17:55 EEST
Росен Карадимов оглави областното ръководство на БСП    
Политика Росен Карадимов е новият председател на Областния съвет на БСП в Добричка област, бе решено на заседание на съвета. Карадимов е член на Националния съвет на партията, досега бе зам.-председател на ОС на БСП. Той бе избран с 26 от общо 29 членове на съвета, един вот бе недействителен, а 2 – против.

За заместници на Росен Карадимов бяха избрани Генади Ганчев и досегашният председател Сияна Фудулова – народен представител от БСП. Ганчев бе номинацията на БСП-Добрич за председател, но си направи отвод в полза на Карадимов с аргумента, че политиките в Добричка област, които ще осъществява БСП, зависят много и от централната изпълнителна власт.

„Ще се актуализира и бюрото на Областния съвет, предвиждаме да има и трети зам.-председател” – каза Карадимов. Според Ганчев, досега Областният съвет се е събирал само по технически причини – когато трябва да се предвиди нещо за избори. Не е имало заседания за политиката на БСП в региона,  а тепърва предстоят изпитания чрез избори всяка година и това e предизвикателството пред структурите на БСП, за да им се чува думата. Карадимов обяви, че с избора на Ганчев за зам.-председател става дума и за реабилитация на БСП-Добрич, която Областният съвет досега пренебегваше.

Членовете на областния съвет поискаха депутатите от БСП да са в региона  поне няколко дни през седмицата, постоянно да обясняват динамичната политическа обстановка, както и да подготвят позиции, които своевременно да се препращат към партийните организации по места. „Хората питат, обяснявайте им” – казаха председатели на общински организации на БСП.

„В момента БСП е в управлението и на централно, и на регионално, и на парламентарно ниво. Областният съвет е координационна структура. Основната партийна работа е в общинските организации. От областния съвет се изисква баланс на интереси и добра комуникация. Разчитам да направим това с ясна цел” – добави Карадимов.

Според него, предстоящите избори за европейски депутати ще са ключови. „Ако БСП ги спечели, хоризонтът пред мандата на сегашния кабинет е  доста по-реалистичен. Тези избори са важни за БСП и затова конгресът, който се свиква догодина, е за организацията на тези избори” – добави той.
http://dariknews.bg


 


Сходни връзки

Росен Карадимов оглави областното ръководство на БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди