изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:18 EEST
Задържан е нападателят на Виктория    
Ред и сигурностЗадържан е издирваният за нападението на 20-годишната Виктория Христова - алжирският гражданин Салахедин Бин Аладин. Виктория Христова беше нападната в денонощен магазин на улица "Пиротска" в София през нощта срещу 1 ноември и случаят предизвика сериозна реакция в обществеността.


Hападателят на момичето е задържан на гръцка територия, след като е напуснал България, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Алжирецът Салахедин Бин Аладин в момента се намира на КПП Капитан Андреево и се очаква да бъде предаден на СДВР. Случаят се поема от Прокуратурата. Продължава издирването на нападателите на 17-годишния сириец.

Премиерът Пламен Орешарски: Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани

Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на въпрос от председателя на ПГ на „Атака” Волен Сидеров за това до каква степен е оторизирано това, което вицепремиерът е представил като план за справяне с миграционния поток – с решение на Министерски съвет, какви са сроковете за изпълнение и бюджет, който е заложен, и каква е тактиката на правителството, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Темата за бежанците е между основните, по които работи кабинетът и периодично обсъждаме различни аспекти с вицепремиера Йовчев и други министри, които са компетентни по въпроси, свързани с бежанците – най-често министъра на здравеопазването и министъра на външните работи. Няма заседание на Министерски съвет, на което да не е обсъждан този въпрос. Планът е разгледан и одобрен в сутрешното заседание на Министерски съвет”, обясни премиерът.
„Нелегалните емигранти трябва да бъдат екстрадирани и това е от важните задачи в този план. Работим по отстраняване на няколко затруднения в тази насока. В следващите месеци ще ускорим и ще се опитаме в максимална степен да екстрадираме тези емигранти, които нямат да получат статут на бежанец”, посочи Пламен Орешарски.
„Взимаме съответните мерки за осигуряване на границата. Изграждаме преградни съоръжения в най-уязвимите зони. Надявам се съоръжението да бъде готово преди февруари”, подчерта той.
„Всички трябва да се съобразяваме, че нормативната ни база трябва да бъде в съответствие с международните договори, по които сме страна. Не бива да обсъждаме текстове, които са в противоречие с тези наши ангажименти”, добави премиерът Орешарски.
Яница ТАНЕВА
http://www.focus-news.net/
Алжирецът Салахедин бин Аладин издирван за атаката над Вики
 


Сходни връзки

Задържан е нападателят на Виктория | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди