изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:03 EEST
Червеният кръст: Жертвите на урагана във Филипините са над 1200    
По светаЧервеният кръст във Филипините обяви, че над 1000 души са загинали в крайбрежния град Таклобан, а поне 200 са жертвите в силно засегнатата област Самар, в следствие на един от най-силните тайфуни, който е преминавал през страната, предаде Ройтерс.



Гвендолин Панг, генерален секретар на филипинското подразделение на Червения кръст, заяви, че броят на жертвите е базиран на предварителни доклади от екипи на Червения кръст в Таклобан и Самар, които са сред най-опустошените райони, засегнати от тайфуна "Хаян" в петък.
 
"Повече от 1000 тела са били забелязани във водите, залели Таклобан, според докладите на нашите екипи", каза тя пред Ройтерс. "В Самар има около 200 смъртни случая. Продължаваме със спасителните и издирвателни дейности". Тя каза, че очаква по-точен брой да излезе след по-прецизно отчитане на телата в тези райони.

Супер тайфунът "Хаян" - един от най-мощните регистрирани досега се вряза в източните острови Лейте и Самар в петък с нестихващи ветрове със сила от 315 км в час. Засегнати от стихията са над 4 милиона души в 36 провинции.

Голяма част от най-силно засегнатите райони остават откъснати от света, без електричество и телефонна връзка, а първите впечатления от местата, достигнати от военните, рисуват особено зловеща картина. В Таклобан - столицата на Лейте, управителят на летището съобщи за над 100 тела, пръснати из района и за поне още толкова ранени. Разрушени са терминалът, контролната кула и цялото оборудване.

Цели райони на града с население от 220 000 души са изравнени със земята, съобщава фотограф на Франс прес, който успял да стигне до крайбрежния град с военен самолет, превозващ помощи.

Властите в 15 провинции във Виетнам са започнали да се подготвят за евентуални свлачища и извикаха всички морски съдове да се приберат в пристанищата. Близо 300 000 души са били преместени в безопасни райони според сайта на правителството. /  http://www.blitz.bg

Броят на жертвите от земетресението във Филипините достигна 107 души
6,4 по Рихтер удари филипински остров
Броят на убитите от тайфуна „Фанапи” в Китай достигна 33 души
Тайфунът Рананим уби 63 души в Китай
Филипинка с покъртително детство грабна короната на "Мис Свят"
Пиян и дрогиран застреля 8 души във Филипините
Учени откриха във Филипините саркофази, подобни на египетските
7,9 по Рихтер разтърси Филипините
 


Сходни връзки

Червеният кръст: Жертвите на урагана във Филипините са над 1200 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди