изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:28 EEST
СЪДЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КООПЕРАЦИЯ, ПОДАЛ НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ    
Ред и сигурност  В едномесечен срок Окръжният съд в Добрич ще се произнесе с решение по наказателното дело срещу 62-годишния Байчо Г. Б. Той е обвинен за това, че през април 2010 г. в качеството му на управляващ и представляващ земеделска кооперация в Балчик е подал пред Областна разплащателна агенция на Държавен фонд „Земеделие” неверни сведения.

Става въпрос за „Заявление за входяща регистрация – 2010 г.” във връзка с подпомагане на земеделските производители по схемата за единно плащане на площ и схемата за национални доплащания. Посочил е, че за стопанската 2010 г. е ползвал и обработвал нива с площ 4,42 хектара в землището на с. Батово и нива с площ 15,01 хектара в землището на с. Църква.

Държавното обвинение предлага Байчо Б. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена минимална глоба. За това прокурорът е посочил многобройни смекчаващи вината му обстоятелства като чисто съдебно минало, липса на висящи наказателни производства и добри характеристични данни.

            Разследването е установило, че от 2000 г. и до момента земеделската кооперация обработва земя в няколко землища на община Балчик. От 2008 г. тя кандидатствала и получавала субсидии по СЕПП. През месец април 2010 г. управляващият кооперацията Байчо Б. подал няколко заявления за подпомагане на земеделски площи в 10 селища на общината, които били засети с 5 култури. При административна проверка били съпоставени данните от тези заявления с данните в регистрите на Държавен фонд „Земеделие”. С Уведомително писмо било съобщено на кооперацията, че са заявени недопустими за подпомагане площи. Вещо лице в разследването установило, че такива са 4,42 хектара в землището на с. Батово и 15,01 хектара в землището на с. Църква. Те не се обработвали в цялост, тъй като  част от тях – 7,45 хектара, са били обрасли с дървесина и храстовидна растителност, а друга част била заблатена. Адвокатът му е поискал глобата да е в минимален размер от 500 лв. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КООПЕРАЦИЯ, ПОДАЛ НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди