изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:33 EEST
ПРИ ЦАРЕТЕ НА ФУТБОЛА    
Спорт


БАРСА ГУБИ МЕСИ ЗА ОКОЛО ДВА МЕСЕЦА

Четирикратният носител на „Златната топка" Лионел Меси ще бъде извън строя между 6 и 8 седмици, съобщи официалният сайт на каталунците. Аржентинецът излезе в титулярния състав на Барса в мача от 13-ия кръг на Примера дивисион срещу Бетис (4:1), но бе принуден да напусне терена още в 21-ата минута заради травма в лявото бедро.

През настоящия сезон Меси игра в 10 мача от Ла Лига и в 3 от Шампионската лига, в които вкара 14 гола и направи 24 асистенции. Първата част от възстановителната програма на футболиста ще се проведе в Барселона, а втората - в Буенос Айрес. За 26-годишния Меси това е трета травма за този сезон. Срещите, които най-вероятно ще пропусне, са: с Гранада, Виляреал и Хетафе за първенство, със Селтик и Аякс за Шампионска лига, както и двата мача с Картахена за Купата на Краля.

АРСЕНАЛ ДАВА 15 МИЛИОНА ЗА ДЕМБА БА

Отборът на Арсенал все още се интересува от Демба Ба. Въпреки че през лятото удариха на камък, „топчиите" ще направят нов опит за привличането на сенегалския национал, давайки 15 милиона паунда на градския си опонент Челси. Африканецът е изпаднал в немилост под ръководството на Жозе Моуриньо, като получава твърде малко шанс за изява. Бившият играч на Хофенхайм и Нюкасъл показа, че все още умее да бележи, след като се разписа срещу Шалке 04 в Шампионската лига, но и това не повлия на ексцентричния Моуриньо. Ба е твърда резерва на Самуел Ето'о и Фернандо Торес, а самият факт, че „сините" се оглеждат за нов нападател, поставя бъдещето на Демба под много сериозна въпросителна. Това са добри новини за Арсен Венгер, който от дълго време се опитва да доведе тарана на „Емирейтес". Към Ба има и оферта от испанския Валенсия, но самият нападател няма никакво желание да чуе за трансфер на „Местая".

 РИБЕРИ: ЗИДАН МЕ ИСКАШЕ В РЕАЛ

 

Халфът на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери призна, че е имал предложение от страна на Реал (Мадрид) да премине в този клуб. Неговият сънародник Зинедин Зидан лично е разговарял с него по този въпрос и е бил много близо до това, да успее да го убеди да поеме към "Сантиаго Бернабеу". Интерес към Рибери е имало и от страна на Барселона, но той е предпочел да остане на "Алианц Арена". "Барселона и Реал (Мадрид) са два много големи отбора и в един момент и двата се интересуваха от мен. Харесвам тези отбори, но повече клоня към Реал. Зидан искаше да отида там и направи всичко възможно да ме убеди. Аз обаче не се интересувах от това, защото Байерн е моето семейство", заяви Рибери.

Плеймейкърът е спряган като основен кандидат за "Златната топка", след като помогна на "баварците" да спечелят требъл през миналата година. Той очаква с нетърпение момента, когато ще научи дали е заслужил престижното отличие. "Чувствам се добре. Денят наближава. Това бе една от най-силните години в кариерата ми. Бях щастлив да спечеля всичко възможно", заяви Рибери.

 АТЛЕТИКО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПЕПЕ РЕЙНА

Атлетико (Мадрид) проявява интерес към вратаря на Наполи Хосе Рейна. Испанецът играе сезона под наем на "Сан Паоло" от състава на Ливърпул. По всичко личи, че той няма да се завърне на "Анфийлд" през лятото, като интерес към него не липсва. Освен "дюшекчиите" от него се интересува още Барселона, а и от Наполи са готови да опитат да го задържат в състава си.

В момента титуляр в Атлетико пък е Тибо Куртоа, който обаче също се подвизава там под наем от Челси и трябва да се завърне на "Стамфорд Бридж" след края на сезона. Силните игри на белгиеца почти сигурно ще накарат Жозе Моуриньо да иска да го има в състава си, а нищо чудно и да започне да го налага като титуляр вместо Петер Чех. Именно заради това мадридчани обмислят варианти за негов заместник и Рейна е една от опциите пред наставника Диего Симеоне.

 ДЕБЮТЪТ НА ДИЕГО КОЩА ЗА ИСПАНИЯ СЕ ОТЛАГА

Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Диего Коща ще трябва да почака, за да дебютира за испанския национален отбор. Роденият в Бразилия нападател отпада от групата на Висенте дел Боске заради контузия в бедрото. Коща бе заменен в 82-ата минута на двубоя с Виляреал (1:1), а по-късно стана ясно, че няма да може да играе в проверките с Екваториална Гвинея и Южна Африка.

През март Диего Коща изигра две контроли - срещу Русия и Италия, за националния отбор на Бразилия. В следващите месеци се разгоря истинска полемика около това коя държава ще представлява Коща за в бъдеще. В крайна сметка през миналия месец футболистът реши да играе за "Ла Роха".

На мястото на Коща е повикан нападателят на Ювентус Фернандо Йоренте.

РУУНИ: ЦЕЛТА НИ Е ДО НОВА ГОДИНА ДА БЪДЕМ ПЪРВИ

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, вдъхновен от победата над лидера в първенството Арсенал, оповести, че целта на шампионите е да бъдат на първо място на Нова година. След успеха над "артилеристите" Юнайтед се доближи на пет точки до първото място и вече е на пето място във временното класиране. "Не можехме да си позволим да загубим срещу Арсенал, защото щяха да се откъснат на 11 точки пред нас. Тази победа ще ни даде самочувствие точно преди паузата за националните отбори. Нашата цел е да бъдем на върха, или поне много близо до него, на Нова година. Трябваше да спечелим на всяка цена", сподели Рууни.

 


Сходни връзки

ПРИ ЦАРЕТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди