изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:35 EEST
NATIONAL GEOGRAPHIC ПРОЯВАВА ИНТЕРЕС КЪМ „ПЪСТРОТО ЛИЦЕ НА ДОБРУДЖА“    
ТуризъмОбщина Добрич се представи на приключилото преди броени дни туристическото изложение – WORLD TRAVEL MARKET в Лондон, което е един от най-значимите форуми в световен мащаб и събира милиони посетители и професионалисти от цял свят.  Участието й, както и на общините Балчик, Добричка и Каварна, бе по проект „Пъстрото лице на Добруджа“.

В Лондон община Добрич се е представила за първи път със самостоятелен деск на националния щанд на България съвместно с 27 туристически фирми и общински администрации, съобщиха от кметството. Вниманието на посетителите е било привлечено от атрактивните рекламни и информационни материали, представящи богатото културно наследство, древните традиции, оригиналната добруджанска кухня, красивата природа, както и възможностите за рекреативен туризъм в региона. Разпространени са били туристически пътеводител, диск с филми, презентиращи дестинацията и рекламни сувенири. Представени са и 15 туристически маршрута от новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“. Те са предизвикали интереса на над 100 български и чуждестранни туроператори, с които са осъществени директни контакти. Към днешна дата са вече факт и първите резултати. Веднага след приключване на туристическия форум в общината са получени над 10 потвърждения, запитвания и предложения за съвместна работа от големи туроператорски фирми от Турция, Испания, Англия, Белгия и други. Предстои договаряне и с един от големите наши туроператори.

Туристическият продукт „Пъстрото лице на Добруджа” е предизвикал интереса и на представителите на National Geographic, съобщиха от кметството в Добрич. Там са убедени, че в бъдеще този контакт ще доведе до разширяване на възможностите за популяризиране на новата туристическа дестинация.

В момента текат и предвежданите по проекта имиджови туристически форуми за представяне на продуктовото портфолио пред основните целеви групи - туроператори и туристически агенти, на туристическия бизнес, туристически информационни центрове на общините и професионални туристически, културни, исторически, природни и неправителствени организации, занимаващи се със свързани с туризма дейности. НДТ

 


Сходни връзки

NATIONAL GEOGRAPHIC ПРОЯВАВА ИНТЕРЕС КЪМ „ПЪСТРОТО ЛИЦЕ НА ДОБРУДЖА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди