изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:47 EEST
Скандална оставка в Турция: Вицепремиерът и говорител на правителството Бюлент Арънч напуска политиката    
По светаАнкара. Вицепремиерът и говорител на турското правителство Бюлент Арънч напуска политиката заради публичен скандал и несъгласие с премиера Реджеп Тайип Ердоган по повод разделянето на мъжките и женските студентски и ученически общежития в страната, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Очевидно е, че това става след като първият вицепремиер в турското правителство и бивш председател на Меджлиса изпадна в немилост и остро противоречие с министър-председателя Ердоган. „Мисля, че е наложително да напусна активната политика. Може би по този начин намирам възможност да си почина”, посочи още досегашният втори човек в турското правителство, цитиран от информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Агенция „Фокус” припомня:
Турският вицепремиер Бюлент Арънч критикува Реджеп Тайип Ердоган заради скандала със студентските общежития и изпадна в немилост. Ердоган незабавно реагира и за пореден път демонстрира, че няма да се поколебае да отстрани инакомислещите. Бюлент Арънч не присъства на последното заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на 12 ноември, на която премиерът Реджеп Тайип Ердоган се обърна с пламенна реч към своите съпартийци.
В телевизионно предаване миналата седмица Бюлент Арънч отправи критични думи към Ердоган във връзка със засилващата се обществена дискусия и напрежение в страната и зад граница заради общежитията. „Аз не съм само министър и вицепремиер; аз представлявам много други неща. Трябва да не бъда игнориран, изолиран и пренебрегван.”, обясни тогава досегашният турски вицепремиер Бюлент Арънч.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Скандална оставка в Турция: Вицепремиерът и говорител на правителството Бюлент Арънч напуска политиката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди