изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:12 EEST
Десетки загинали при срутването на мола в Рига (обновена    
По светаЖертвите от срутването в търговския център в латвийската столица Рига вече са 43, като броят им непрекъснато се увеличава. 7 от загиналите са спасители. Нарушени норми за строителна безопасност е най-вероятната причина за рухването. В болница са 40 души, много от тях в тежко състояние. Сред пострадалите има деца, както и 10 спасители. По последни данни под развалините остават затрупани около 25 души. В страната е обявен тридневен траур.

Трагедията се случи вчера към 18 часа местно време, когато рухна една от стените на сградата и покривът на търговския център "Максима". По-късно, когато започнало разчистването на терена, се срутила още една стена. Площта на срутването е около 500 квадратни метра.

Кметът на Рига Нилс Ушаковс обясни пред местната телевизия ЛНТ, че причина за трагедията вероятно са нарушени норми за строителна безопасност при озеленяването на покрива, съобщи БТА.

"Нещата опират до нарушения на нормите за сигурност", каза градоначалникът.

Строителните материали били складирани на едно място между носещите конструкции. Така наречените зелени покриви не са изобретени от латвийските архитекти. В много градове по света на покривите на сградите има басейни и хеликоптерни площадки.

На мястото работят около 400 спасители и полицаи.

Началникът на държавната пожарно-спасителна служба Оскар Аболниц заяви, че до настоящия момент не е известно още колко хора се намират в сградата, а спасителите правят всичко по силите си.

Съществувал и риск от ново срутване на търговския център.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Десетки загинали при срутването на мола в Рига (обновена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди