изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:49 EEST
ШЕСТ ПРИЗНАКА, ПО КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОЗНАЕТЕ, ЧЕ ВИ ПОДСЛУШВАТ    
По света Ако някой поиска да подслушва разговорите, да чете есемесите и съобщенията и да ви следи с GPS, няма проблем да го направи. Ние сме така свързани с мобилния телефон, че едва ли има човек, който да излезе без него. Чужд телефон могат да подслушват любопитни босове на компании, ревниви съпрузи, телефонни хулигани или полицията и специалните служби.


Следенето на частен телефон без разрешението на собственика му е незаконно, но се случва.
Има признаци, по които вие можете да разберете дали ви подслушват.
1. Температурата на батерията. Тя е един от индикаторите за подслушване. Пипнете телефона си по време, когато не говорите – ако той е топъл или дори горещ, това значи, че в момента някой го използва. Телефонът може да загрее, ако се използва прекомерно. Батерията може да бъде гореща само в случай, че телефонът е използван преди известно време. Ако зареждате телефона си по-често от обикновено, това е още един знак за подслушване. Когато мобилният телефон се подслушва, той бързо губи заряда на батерията. Подслушваният мобилен телефон постоянно записва разговорите в стаята.
2. Задържане при изключването на телефона. Когато изключвате телефона си, забелязвате, че той не изключва дълго време; това е признак за подслушване. (Посочените признаци могат да се дължат и на срив апарата или програмата му).
3. Странно активизиране. Когато телефонът ви работи, се случва внезапно да светне опция, сами да се качват някакви приложения или телефонът самопроизволно се изключва. Самите вие определяте този факт като странен. Това може да означава, че някой отстрани управлява това устройство.
4. Фонов шум. Когато говорите по телефона, при подслушване може да се чуват странни шумове като ехо, пукане и др. Тези звуци могат да бъдат предизвикани и от околната среда, лоша връзка и др. Ако чувате пулсиращ шум от телефона си, когато не го използвате – това може да бъде сериозен проблем.
5. Загуба на заряд. Ако използвате телефона си близо до други електронни устройства (например телевизор), той често губи заряда си, но това може да бъде следствие и на монтирани специални устройства в него. В повечето случаи загубата на заряд е нормално, но ако това се случва в моменти, когато не използвате телефона, това може да означава, че ви подслушват.
Станете дезинформатор. Ако подозирате че ваш телефонен разговор се подслушва или записва от някого, когото вие познавате, можете да дезинформирате шпионина, за да можете да потвърдите това подозрение. Съобщете на някой на кого сте доверили “секретната информация” по телефона. Ако научите по-късно, че шпионинът е научил това, това означава, че той ви подслушва.
6. Търсете помощ. Ако имате основание да предполагате, че мобилният ви телефон се подслушва, се обърнете към полицията. Ако самата полиция не ви подслушва, тя има оборудване, с което може да провери телефона ви.

По чуждестранната преса
http://www.komandos.dir.bg/
 


Сходни връзки

ШЕСТ ПРИЗНАКА, ПО КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОЗНАЕТЕ, ЧЕ ВИ ПОДСЛУШВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди