изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:44 EEST
ТАЛАНТИ СЕ ИЗЯВЯВАТ В КОНЦЕРТ "ПОМОГНИ НА ПРИЯТЕЛ"    
КултураКонцерт под надслов  „Помогни на приятел”  ще се състои на  25 ноември от 18 часа в драматичния театър "Йордан Йовков". Ученици и преподаватели от училището по изкуства СОУ „Свети Климент Охридски” ще  представят фолклор и класика, популярна  музика и джаз.

Със свои изпълнения ще се включат акордеонният състав и брас секцията на училището. Народни и модерни танци ще допринесат за доброто настроение на публиката.

Благотворителният концерт е  една от  проявите  по повод патронния празник на  СОУ „Св. Климент Охридски”. С част от събраните средства ще бъде подпомогнат абитуриент, който учи и междувременно работи, за да се издържа. Предвижда се осигуряването на зимни дрехи и обувки за социално слаби ученици, изучаващи народните инструменти гайда и кавал. Сред тях е младеж, пребивавал в приюта за временно настаняване и  в дом „Дъга”. Училищното настоятелство вече организира традиционния благотворителен бал. Финансовата  подкрепа от родителите и гостите, които се включиха в него, ще бъде насочена към предстоящите изяви на  талантливи деца - ще бъдат подпомогнати участията им в конкурси и фестивали.

В СОУ „Св. Климент Охридски” се обучават 843 ученици, от които сто първокласници. Най-малките ще  почетат духовния покровител на учебното заведение днес като присъстват на водосвет в едноименния храм. Възпитаниците на училището подготвиха презентации за живота и делото на Климент Охридски,   литературни четения и изложба. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТАЛАНТИ СЕ ИЗЯВЯВАТ В КОНЦЕРТ "ПОМОГНИ НА ПРИЯТЕЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди