изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:47 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 25 ноември – 1 декември 2013 г.    
Времето

На 25-и, понеделник, ще има променлива облачност почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад умерен, по северното крайбрежие до засилен. Минимални температури между 6 и 11 градуса, по Черноморието до 13. Максимални температури - между 11 и 16 градуса.


Beth WilliamsLaniTodd 2Tiffany Taylor PB 377Андреса Ураш / Andressa UrachФранческа Лодо / Francesca Lodo



През нощта срещу вторник ще бъде облачно, след полунощ с  валежи, които до сутринта ще обхванат по-голямата част от района и на места над северните райони е възможно временно да преминават в сняг. Вятър от запад-северозапад умерен. Минимални температури от минус 1 до 4 градуса, по крайбрежието до 6. През деня ще е облачно с валежи от дъжд и сняг и на места над северните райони е възможно образуване на снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток умерен до засилен. Максимални температури 3/8 градуса.

В сряда ще е облачно на места със слаби превалявания, на север предимно от сняг. Вятър умерен до засилен от североизток, по крайбрежието от север. Температурите слабо ще се понижат.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, над южните райони по-често значителна и главно там на отделни места са възможни превалявания от дъжд и сняг. Минимални температури от минус 4 до 1 градус, максимални от 0 до 5.

В петък ще има променлива облачност по-значителна над северните райони и по крайбрежието, без валежи. Вятър от запад слаб до умерен. Минимални температури от минус 3 до 2 градуса, максимални от 1 до6.

В събота ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Вятър от югозапад слаб, по северното крайбрежие до умерен. Минимални температури от минус 2 до 3 градуса, максимални 3/8.

В неделя времето ще запази характера си – променлива предимно средна и висока облачност с умерен западен вятър. Слабо повишение на температурите.

Вълнението на морето в началото ще е 3-4 бала, а на 26 временно ще отслабне до 2-3, но през нощта отново ще се усили и на 27 ще достигне 4-5 бала. След това до 30-ти постепенно ще отслабне до 1-2. На 1-ви отново ще се усили до 2-3 бала. Температурата на морската вода ще се понижи до 9-12 градуса.

Деж. синоптик: И.Куюмджиев     

 Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 25 ноември – 1 декември 2013 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди