изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:11 EEST
НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


ИНТЕР СЕ ПРЕПЪНА В БОЛОНЯ

Интер пропусна чудесен шанс да се изравни по точки с Наполи и да излезе на трето място в класирането на Серия "А". В предпоследен мач от 13-ия кръг "нерадзурите" стигнаха само до равенство при гостуването си на Болоня.

Интер стартира със самочувствие, но много рано получи гол. В 12-ата минута загубена в средата на терена топка доведе до бърза контра на домакините и перфектен пас на Кристалдо към Коне, който откри резултата. "Нерадзурите" пропиляха няколко добри възможности за изравняване, като най-близо до гола беше Паласио. Аржентинецът беше оставен непокрит след центриране на Джонатан, но прати топката в аут. В друга ситуация топката буквално се разходи по голлинията, но не пожела да влезе във вратата на Джанлука Курчи, а в самия край на полувремето гредата спаси Болоня след удар от фаул на Гуарин.

Втората част беше още по-интересна. Самир Ханданович трябваше да се намесва след коварен изстрел на Диаманти, а в 51-ата минута Интер най-после стигна до гол. Джонатан се озова на добра позиция пред наказателното поле и с помощта на рикошет в крака на противников футболист топката спря в мрежата - 1:1. Резервата Роландо Бианки отново можеше да даде аванс на Болоня, но силният му удар беше отразен от Ханданович. В следващите минути Интер изцяло се настани в половината на домакините. Курчи спаси шут на Гуарин, а в 71-ата минута перфектен пас на Джонатан намери Алварес, но той стреля над вратата. В добавеното време и защитниците на Интер се втурнаха в атака. Курчи изби удар с глава на Роландо след центриране от корнер, а драмата достигна връхната си точка секунди по-късно, когато Жуан стреля опасно, но топката се отби от гредата и гостите трябваше да се примирят с равенството.

След това равенство Интер е на 4-о място с 26 точки. Болоня пък е 17-и с 11 пункта.

 МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ИЗПУСНА ПОБЕДАТА В 91-АТА МИНУТА

Гол на резервата Ким Бо-Кюнг в 91-ата минута лиши Манчестър Юнайтед от възможността отборът да се изкачи до четвърто място във временното класиране. Шампионите водеха до последно с 2:1 срещу Кардиф на "Кардиф Сити Стейдиъм", но изпуснаха победата. Така, въпреки че Юнайтед записа десети пореден мач без загуба във всички състезания, тимът остава едва на шесто място в Премиър лийг.

Домакините стартираха добре, а в осмата минута играчите на Кардиф искаха червен картон за Уейн Рууни, който изрита Мъч. Нийл Суорбрик обаче показа само картон с жълт цвят на английския национал. След четвърт час игра именно Уаза откри резултата. Майкъл Търнър подари топката на Валенсия, който центрира в наказателното поле. Там Ернандес успя да продължи към Рууни, чийто изстрел рикошира в Медел и влезе в мрежата - 0:1. В 33-ата минута Кардиф изравни резултата. Уитингам намери Мъч, който изведе Кемпбъл зад отбраната на Юнайтед. Джони Еванс не успя да попречи на нападателя, който стреля точно за 1:1. В добавеното време на първата част Патрис Евра отново изведе гостите напред, след като засече с глава центриране на Рууни от корнер. Топката рикошира в главата на Тейлър и влезе в мрежата на Маршал. В 54-ата минута бившият играч на Юнайтед Фрейзър Кемпбъл бе напът да реализира изключително красив втори гол, но за негово нещастие топката рикошира в напречната греда. В последния четвърт час Кардиф натисна, но така и не успяваше да стигне до изравняване. Уелбек пък пропусна да направи преднината на гостите по-изразителна. Все пак, в 91-ата минута, домакините стигнаха до изравнително попадение, след като резервата Ким Бо-Кюнг засече с глава центриране от пряк свободен удар на  Уитингам. Точно преди изравнителния гол на Кардиф обаче, при подреждането преди статичното положение, Гари Медел удари в лицето Фелаини и трябваше да бъде изгонен, но Нийл Суорбрик не отсъди нищо, освен че нареди пряк свободният удар да бъде изпълнен отново. Още в ответната атака Рууни пропусна страхотна възможност да донесе победата на Юнайтед.

Така шампионите пропиляха възможността да се изкачат на четвърто място във временното класиране и да се доближат на точка до отборите на Ливърпул и Челси. Юнайтед остава на шесто място с 21 точки - седем по-малко от лидера Арсенал. Кардиф е 15-и с 13 точки.

 

* АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

 

1. Арсенал    12      9        1        2        24:10  28

2. Ливърпул  12      7        3        2        24:13  24

3. Челси       12      7        3        2        21:10  24

4. Манчестър Сити  12      7        1        4        34:12  22

5. Саутхамптън       12      6        4        2        15:7   22

6. Манчестър Юн     12      6        3        3        20:15  21

7. Евертън    12      5        6        1        17:13  21

8. Нюкасъл   12      6        2        4        17:17  20

9. Тотнъм     12      6        2        4        9:12   20

10. Суонзи    12      4        3        5        17:16  15

11. Уест Бромич      11      3        5        3        12:12  14

12. Астън Вила        11      4        2        5        11:12  14

13. Хъл Сити 12      4        2        6        9:15   14

14. Стоук Сити        12      3        4        5        12:14  13

15. Кардиф   12      3        4        5        11:17  13

16. Норич     12      3        2        7        10:23  11

17. Уест Хам 12      2        4        6        9:14   10

18. Фулъм     12      3        1        8        11:21  10

19. Кристъл Палас   12      2        1        9        7:21   7

20. Съндърланд       12      2        1        9        8:24   7

 

 

ШПИОНСКИ СКАНДАЛ В БАЙЕРН, ПЕП СЕ ЗАКАНИ НА ПРЕДАТЕЛЯ

 

Въпреки победата над Борусия (Дортмунд) с 3:0 Джосеп Гуардиола е бесен. Причината за гнева на наставника на Байерн (Мюнхен) е, че за пореден път тактическите му идеи станаха достояние на пресата и по-конкретно на таблоида "Bild". Пеп вече е убеден, че някой от футболистите издава тактиката му на журналистите, и е твърдо решен да накаже "къртицата". "Няма значение кой е доносникът, но главата му ще падне! Този човек никога повече няма да играе за Байерн, докато аз съм начело на отбора", заявил на висок глас пред футболистите Гуардиола.

Шефът на управителния съвет Карл-Хайнц Румениге потвърди, че старши треньорът е имал разговор с тима и е предупредил всички да не издават информация от кухнята пред медиите.

 

ИСКАТ ИЗХВЪРЛЯНЕ НА АЛЖИР ОТ СВЕТОВНОТО

 

Футболната федерация на Буркина Фасо подаде официален протест във ФИФА с искане за отстраняването на Алжир от световното по футбол догодина. Представителите на Буркина Фасо твърдят, че във втория мач от плейофите в Зона "Африка" между двете страни в състава на Алжир е имало нередовен играч. Това е голмайсторът за победата с 1:0 Маджид Бугера. Той не е трябвало да играе заради натрупани жълти картони. В първата среща Буркина Фасо спечели с 3:2, но благодарение на двата си гола на чужд терен за Мондиал 2014 се класира Алжир.

Според шефа на федерацията на Буркина Фасо Сита Сангаре Бугера е получил жълт картон в срещата с Мали в груповата фаза, както и в първия мач от плейофите. По тази причина той не е трябвало да играе в реванша. На страницата на ФИФА обаче не е отбелязан жълт картон на Бугера в първия мач с Буркина Фасо. Реферът на двубоя Джани Сиказве заяви, че не е показвал жълт картон на Бугера в тунела, каквито са твърденията на хората от Буркина Фасо.

Подобен протест не е прецедент в квалификациите за световното. Кабо Верде беше изхвърлен от плейофите заради участието на неизтърпял наказанието си футболист в мача с Тунис и така му беше присъдена служебна загуба.

 

ЧАВИ СЕ ЗАВРЪЩА ЗА МАЧА С АЯКС

 

Полузащитникът на Барселона Чави Ернандес е на линия за днешното гостуване на Аякс в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Халфът получи медицинско разрешение за игра и влезе в разширената група от 19 играчи. Лошата новина е травмата на Адриано Корея, който разтегна връзки на левия глезен срещу Гранада (4:0).

Виктор Валдес, Жорди Алба, Даниел Алвеш, Жонатан дос Сантос, Ибрахим Афелай, Кристиан Тейо и Лионел Меси продължават лечението си. Алексис Санчес е наказан и също ще пропусне гостуването в Амстердам. В списъка на Херардо Мартино попаднаха младите надежди Адама Траоре, Жан Мари Донгу, Патрик Габарон и Сержи Гомес.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди