изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:51 EEST
Велизар Енчев отвори тайното военно досие на Плевнелиев    
Новини Водещият твърди, че президентът преди години е бил съдружник с руския мафиот Аркадий Гайдамак, арестуван неотдавна в Швейцария.

Малкоизвестни досега страници от биографията на президента Росен Плевнелиев станаха известни от неговото военно досие. То бе показано от водещия Велизар Енчев в предаване по телевизия СКАТ тази вечер. На 21 септември 1983 година старшина-школникът Росен Плевнелиев е бил командирован със заповед на началника на ШЗО в поделение 36 300, секретен изчислителен център на Генералния щаб на Българската народна армия.

Велизар Енчев показа в ефир копие от военното досие на президента и прочете съдържащото се в него сведение за работата му в цитираното военно поделение.

Според водещия, Плевнелиев е отговарял за компютърните мрежи, обслужващи с информация 22-ма генерали от БНА и на практика е било най-секретната част на армията по онова време.

Като част от екипа, президентът е имал пълен достъп до най-секретните материали на народната република, а това не е могло да се случи, ако той не е бил щатен или вербуван служител на Разузнавателното управление на армията, известно като РУМНО.

Енчев попита защо досега Комисията за досиетата не е огласила тези факти и дали по този начин не се прикрива неудобен период от биографията на държавния глава. Той посочи още, че Росен Плевнелиев е бил съдружник с руския мафиот Аркадий Гайдамак, арестуван неотдавна в Швейцария.

Оказва се, че Аркадий Гайдамак е бил партньор на сегашния български президент Росен Плевнелиев. Двамата заедно са строили Бизнес Парк София. Това съобщава израелският сайт newsru.co.il, посочи Енчев.

Строителната компания "Осиф", която е собственост и се ръкводи от Гайдамак, заедно с Israel Theaters Ltd е участвала в изграждането на уникалния комплекс. Това съвпада по време с анголската оръжейна далавера на руснака с израелско гражданство. Докато е партнирал в строителството на проекта в столичния квартал "Младост 4" през 1999 г.

Гайдамак е снабдявал и контрите в Ангола със съветски танкове, оръдия и боеприпаси. Според френския съд Гайдамак е продал в нарушение на закона 420 танка, 12 вертолета, 6 бойни кораба, 150 хиляди снаряда и 170 хиляди противопехотни мини, забранени от международни конвенции. Сделката се изчислява на 790 милиона долара.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Велизар Енчев отвори тайното военно досие на Плевнелиев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди