изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:58 EEST
Прокуратурата погна Бойко Борисов и Цветелина Бориславова    
Ред и сигурност "Има подаден сигнал до прокуратурата срещу Бойко Борисов и Цветелина Бориславова за финансови и данъчни престъпления и той е изпратен за проверка, включително и до органите на Националната агенция по приходите". Това обяви днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, непосредствено преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

„Не мога да дам точни данни за този сигнал, преглеждал съм, с оглед на обаботването на целия ежедневен доклад, който влиза в прокуратурата. Сигнал има – по сигнал се процедурира, като по всеки друг сигнал”, допълни Цацаров. Той подчерта, че част от проверката по сигнала е възложена на НАП, а другата част от проверката се извършва от ДАНС.

"Експертизата от Великобритания може да промени обвиненията срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по разследванията за незаконното подслушване в МВР", категоричен бе още главният прокурор. По думите му експертното заключение за така наречените „кечъри" все още се чака.

   

Главният прокурор Сотир Цацаров:

Цветанов може да се жалва

Няма съдии и прокурори сред лицата, ползващи онези 875 телефонни номера, за които прокуратурата установи, че са били подслушвани незаконно от СДОТО, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Главният прокурор съобщи, че прокуратурата все още очаква експертното заключение, което Великобритания трябва да направи във връзка с разследването за незаконни подслушвания по времето, когато Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи.

Помолен да коментира жалбата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов срещу прокуратурата, внесена в съда в Страсбург, главният прокурор заяви: "Всеки има право да подаде такава жалба, Цветан Цветанов също". "Не искам да припомням мотивите на решението на Европейския съд по правата на човека по делото "Гуцанов" за това кой точно е нарушил презумпцията за невинност със свои интервюта", добави Цацаров.

Главният прокурор съобщи, че сигналът срещу премиера Пламен Орешарски заради изказването му, че държавни служители, които протестират ще бъдат уволнени, е изпратен в Софийска градска прокуратура и на ДАНС за проверка.

Цацаров коментира и появилите се в публичното пространство твърдения, че митрополит Кирил е убит. "Ние работим с обективни данни и факти, а фактите са тези, които е установила Варненската окръжна прокуратура на базата на заключенията от аутопсията и те са, че става дума за удавяне. Дали ще има нова проверка не мога да кажа, ще преценя като разговарям отново с варненските колеги", каза главният прокурор. "Нека прокуратурата не се занимава с проблемите на светата църква като такива", заяви още Цацаров. http://pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата погна Бойко Борисов и Цветелина Бориславова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди