изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:47 EET
Окошариха петима бизнесмени, укрили данъци за 2 милиона    
Ред и сигурностПетима бизнесмени са в ареста след акция на Окръжна прокуратура Пловдив, съобщи за БЛИЦ заместник-шефът на магистратите Галин Гавраилов. Акцията е проведена в Пловдив, София, Варна, Исперих и Монтана.

Заловените са Б.А. – на 44г. и С.П. – на 35г. от София, Н.А. – на 44г. от Варна, Е.А. – на 47г. от Пловдив и И.Г. – на 35г. от с. Крумово. На Б.А., С.П., Н.А. и Е.А. е повдигнато обвинение за това, че в периода февруари 2009г. – април 2012г., в Пловдив и с помощта на И.Г. са укрили данъчни задължения на „Ф.”ЕООД – Пловдив в особено големи размери – 2 057 529,33 лева и на „Н.”ЕООД – Пловдив в особено големи размери – 462 048,48 лева.

Бизнесмените са подали грешна информация в подадени декларации, не са издали фактури; използвали са документи с невярно съдържание при упражняване на стопанска дейност, водене на счетоводство и представяне на информация пред органите по приходите. Във веригата са навързани няколко фирми от цялата страна. Те са внасяли сухо мляко от чужбина, но не са плащали данъци, обясни прокурор Гавраилов.

И.Г. е обвинен в това, че е действал като помагач на Б.А., С.П., Н.А. на останалите. Б.А., С.П. и Н.А. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Очаква се да им бъде поискано 72-часово задържане.

На И.Г., действал като помагач, е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 1 000 лв. По отношение на Е.А. е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 2 000лв.

За такъв вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Кристина ИВАНОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Окошариха петима бизнесмени, укрили данъци за 2 милиона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди