изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:38 EEST
Сириец нападна продавачка в София    
Новини 34-годишен сирийски гражданин е задържан след нападение на продавачка в магазин за кафе на столичния бул. „Сливница”. От МВР засега официално съобщават, че става дума за спречкване между двамата. От "Пирогов" обаче съобщиха, че пострадалата е с тежки наранявания.

В официалното съобщение се казва, че по първоначални данни около 18.30 часа в понеделник чужденецът влязъл в магазин за кафе на бул. „Сливница” и се насочил към зоната на касата. С помощта на клиент, 34-годишният мъж, за когото има данни, че e от сирийски произход, е бил спрян.

Минути след това е задържан от пристигналия на място патрул на Пето РУП. Мъжът, който е със статут на дългосрочно пребиваващ, е отведен в районното управление и е задържан с мярка до 24 часа.

За случая e уведомена прокуратурата. Все още не е ясно какви са били намеренията на задържания. С помощта на преводач ще се изяснява случаят, уточняват от полицията.

По неофициална информация на Дарик радио от СДВР обаче, след като се приближил до касата, сириецът ударил служителката, която се опитала да му попречи да отмъкне оборота.

bTV пък съобщи, че в опит да се защити, жената го ухапала, оказвайки съпротива. Помогнал й клиент на магазина, с чиято помощ малко по-късно бежанецът бил задържан от полицаи. 

БНТ обаче съобщи, че се проверява и друга версия, освен грабеж, защото у имигранта са намерени около 2000 долара. Проверена е вероятността той да е искал да я нападне, за да я насили, но няма потвърждение за това, уточниха по-късно от СДВР.

Във вторник сутринта от „Пирогов” съобщиха, че е оказана медицинска помощ на продавачката. 19-годишната Б. Г. сама е потърсила лекарско съдействие. Тя е с контузия на таза, със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек, с хематория и 2 ухапни рани на показалците на ръцете. Предложено й е да бъде хоспитализирана, но тя е отказала, уточниха от болницата.
Пореден инцидент 

20-годишната студентка Виктория Христова стана жертва на нападение през нощта на 2 ноември, докато била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица "Пиротска".
Дни по-късно извършителят - Салахедин Бин Аладин, беше задържан от гръцките гранични власти, след сигнал от нашата полиция, че опитва да напусне България.
Съдът го остави за постоянно в ареста.

На 1 декември пък ливанец и двама сирийци бяха пребити и ограбени пред заведение за бързо хранене на бул. "Сливница". От полицията заявиха, че разследват грабеж, защото нямало данни за ксенофобско нападение.
Вече има задържани за побоя, а един се издирва.
dir.bg
 


Сходни връзки

Сириец нападна продавачка в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди