изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:18 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ


ПЕТЕВ: СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ СЪМ В ЛУДОГОРЕЦ

 

Треньорът на АЕЛ Лимасол Ивайло Петев призна, че изпитва леко съжаление, че не е част от евроуспехите на Лудогорец. Както е известно, Петев бе изгонен от клуба между двата мача със Слован (Братислава), като впоследствие Стойчо Стоев класира отбора в Лига Европа. „Три години от живота ми са минали с този отбор, аз дадох старт на този проект. Не е изненада за мен това, което става в момента там. Има малко съжаление от моя страна, но няма да се връщам назад. Така е трябвало да стане, така  е станало. Всеки си поема по своя път", заяви Петев в предаването „Пред банята" по TV7. „Да ви кажа честно, отдавна не съм се чувствал толкова добре. Бях приет повече от гостоприемно в АЕЛ. Когато си добре, резултатите не закъсняват.  АЕЛ е един от водещите отбори в Кипър. Преди моето назначаване са изпитвали трудности. Конкретна цел нямаме, но след трите поредни победи, нали знаете, апетитът идва с яденето.... Ще се стремим да вземем шампионската титла, дано силите ни стигнат", продължи специалистът. „Ако мога да сравнявам кипърското с нашето първенство - там има 5-6 много добри отбора, които се борят за титлата, и всеки от тях може да я спечели. Шампионът играе директно в третия предварителен кръг на Шампионската лига. На мача ни с Аполон онзи ден имаше повече от 13 000 зрители. Това е най-голямото дерби в Лимасол. На водещите отбори има доста публика. Навсякъде феновете са взискателни и искат отборът им да побеждава. Няма чак такъв голям натиск към мен тук. Феновете на АЕЛ са изключително колоритни и съм щастлив, че водя такъв отбор. На последния ни мач срещу един по-слаб отбор имаше около 5-6 хиляди души. След като напуснах Лудогорец, имах доста оферти. Стана бързо, обади ми се президентът на АЕЛ  и в рамките на три дни приключихме всичко. Радвам се, че приех това предизвикателство и искам да постигна нещо и тук. Договорът ми е за две години", завърши Петев.

 

 

РЕАЛ ДАДЕ ПОЧИВКА НА РОНАЛДО ДО 10 ДЕКЕМВРИ

 

Реал (Мадрид) ще даде по-дълга почивка на звездата си Кристиано Роналдо. Както е известно, португалецът  получи травма на лявото бедро в мача срещу Алмерия на 23 ноември и оттогава се възстановява.

Треньорът на „кралския клуб" Карло Анчелоти можеше да пусне Кристиано в игра още в двубоя срещу Валядолид миналия уикенд, но наставникът реши да му даде почивка. Щабът на италианеца е решил, че основният реализатор на тима се нуждае от по-дълго време, за да „презареди батериите". Роналдо няма да играе и в двубоя за Купата на Краля срещу Олимпик де Шатива този уикенд, като следващият му мач ще бъде в Шампионската лига срещу ФК Копенхаген.

 

 

НАРОЧИХА БЕРБАТОВ ЗА ПРЕДАТЕЛ

 

Димитър Бербатов е Юда за Мартин Йол и съотборниците си. Това обяви бившият играч на "Фулъм" Дани Мърфи в коментара си за бурните събития на "Крейвън котидж". Холандският мениджър беше уволнен в неделя вечерта. Замести го бившият кадър на "Манчестър  Юнайтед" Рене Мюленстийн. "Още през миналото първенство се видя, че има доста дупки в състава. Отборът много лесно започна да свиква със загубите. Нямаше баланс в състава. Очевидно е, че тук става въпрос за хора като Бербатов. Той не демонстрира усилия и ангажираност. Много пъти той предаде съотборниците си. Знам, че има момчета, на които това не им харесва. Говорил съм с тях. Не могат да приемат, че някои винаги са в състава дори да не правят нищо. И не е само Димитър, има още един-двама. През миналото първенство Бербатов трябваше да задава целите на отбора с головете си. Затова всички играеха за него. Сега обаче нещата се промениха, дойдоха други играчи", каза още Мърфи. "Назначението на Рене ми изглежда като хазарт", допълни Дани.

 

 

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ ОТНОВО НЕ ИГРА

 

Фиорентина победи Верона с хокейното 4:3 в един от най-интересните мачове от 14-ия кръг на Серия „А". Николай Михайлов отново не игра за тима от града на Ромео и Жулиета и изгледа цялата среща от резервната скамейка.

Мачът бе изключително динамичен, като зрителите останаха без дъх, особено през първото полувреме. Борха Валеро даде старт на голеадата още в 5-ата минута. Бързият гол обаче не отчая гостите, които се вдигнаха и набързо успяха да обърнат развоя на мача. Ромуло и Итурбе нанизаха две бързи попадения и още в 13-ата минута таблото вече сочеше 1:2. 60 секунди по-късно обаче Валеро изравни за 2:2, а малко преди почивката Варгас даде нов аванс на „виолетовите".

След почивката интересните ситуации не бяха чак толкова много, но все пак не липсваха. В 53-ата минута Янкович получи втори жълт картон, след като направи дузпа и остави Верона с десет души на терена. Джузепе Роси бе точен от бялата точка и успокои домакините. Все пак Верона успя да намали и с числено намален състав стига до трети гол, дело на Жоржиньо.

 

 

 

ИВЕЛИН ПОПОВ НА КРАЧКА ОТ ЗЕНИТ

 

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е съвсем близо до сензационен трансфер в Зенит. Новината разкри журналистът от НТВ-Плюс Михаил Поленов. В профила си в Twitter той написа, че се е състояла среща между мениджъра на 25-годишния футболист - Лъчезар Танев, и представители на лидера в Премиер лигата.

Според Новиков трансферът все още не може да се счита за сигурен. Причината е, че от Кубан не искат да се разделят с най-добрия си играч. Повечето водещи руски спортни сайтове веднага публикуваха информацията с допълнението, че Зенит е готов да плати 5 млн. евро за българина.

Попов има договор с Кубан до 2017 година. Този сезон той е отбелязал само два гола в Премиер лигата, но на сметката си има 8 асистенции - повече от всеки друг играч в първенството. Освен това с головете си срещу Mадъруел и Фейенорд Попето класира тима от Краснодар в груповата фаза на Лига Европа.

Астън Вила е другият клуб, който проявява сериозен интерес към Ивелин Попов. Бирмингамци искаха да привлекат 25-годишния офанзивен халф още през лятото, но самият той предпочете да oстане в Кубан за участието в евротурнирите. Ако Попов подпише със Зенит, това означава, че питерци ще се разделят с национала Роман Широков, който най-вероятно ще стане съотборник на Георги Миланов в ЦСКА (Москва).

 

ПЕЛЕГРИНИ: ДО НОВА ГОДИНА ТРЯБВА ДА СМЕ ПЪРВИ

 

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че отборът му трябва да е лидер в класирането до изтичането на календарната 2013 година. „В момента гонитбата за титлата е в разгара си. Само след няколко седмици пък всичко може да се промени напълно. Искам да започна следващата година като лидер в класирането. Или поне на три точки от първото място", заяви Пелегрини. „Предстоят ни шест мача само през декември. Силно се надявам, че ще успеем да се видим като лидери на Нова година", обяви  наставникът на „гражданите".

В момента Сити е на 6 точки зад лидера Арсенал след първите 13 кръга.

 

 

ТУРЕ ЯЯ СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ФУТБОЛИСТ НА АФРИКА

 

Халфът на Манчестър Сити Туре Яя спечели приза на BBC за Най-добър футболист на Африка през 2013 година. Котдивоарецът бе неизменно сред номинираните през последните пет години, но за първи път оглавява класацията. Туре Яя изпревари Пиер-Емерик Обамеянг (Габон, Борусия Дортмунд), Виктор Моузес (Нигерия, Челси, Ливърпул) Джон Оби Микел (Нигерия, Челси) и Джонатан Питройпа (Буркина Фасо, Рен), които също бяха номинирани. "Доколкото си спомням, бях номиниран през последните пет години и това, че най-сетне печеля наградата, е невероятно. Постижението е фантастично, защото не мисля, че е имало толкова много качествени африкански играчи в международния футбол, колкото има в момента. Мисля, че африканският футбол се развива, а това означава много за нас. Много съм щастлив", заяви Туре Яя.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди