изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:00 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
Спорт

НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ



БЕРБАТОВ РЕЗЕРВА В ИДЕАЛЕН ОТБОР НА „БИЛД"

 

Сред резервните нападатели е поставен Димитър Бербатов в идеалния тим на футболните звезди, чиито договори изтичат през лятото и те стават свободни агенти. Класацията се появи в германския в. "Билд", подбрал 11 титуляри с обща пазарна стойност 170 милиона евро по данни на специализираната агенция "Трансфермаркт".

В атаката на идеалния тим са поставени Самуел Ето'о ("Челси"), оценяван на 12 млн. евро, и Раул Гарсия ("Атлетико" - 10 млн.). Техни резерви са Бербатов, чиято цена е 5 млн. евро, и още 7 играчи. От тях най-високо се котира Бафетимби Гомис ("Лион" - 10 млн.). На вратата на идеалния тим е Игор Акинфеев (ЦСКА, Москва), оценен на 20 млн. евро. Пред него са Бакари Саня ("Арсенал" - 12 млн.), Джон Тери ("Челси" - 10 млн.), Юнес Кабул ("Тотнъм" - 11,5 млн.), Патрис Евра ("Манчестър Юнайтед" - 11 млн.), Чаби Алонсо ("Реал" - 18 млн.), Фернандо ("Порто" - 17,5 млн.), Жереми Менес (ПСЖ - 19 млн.) и Блез Матюиди (ПСЖ - 18 млн.).

На дългата резервна скамейка на идеалния отбор от играчи с изтичащи договори е и Андреа Пирло. 34-годишният световен шампион още не е удължил контракта си с "Ювентус". Към момента той се оценява на 10 милиона евро. Цената му може да падне, ако се потвърди съмнението за сериозна контузия от последния мач с "Удинезе" (1:0). Заради травмата Пирло няма да играе до края на годината.

 

ПОПЕТО СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ЛЪЧО ТАНЕВ

 

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов скочи срещу мениджъра Лъчезар Танев. Нападателят на Кубан заяви, че импресариото няма нищо общо с него от година и половина и не знае защо ги свързват двамата. „Разговори за продажбата ми в Зенит не са водени. От година и половина нямам нищо общо с Лъчезар Танев, моят агент се казва Алексей Тилман. Благодаря на вашата медия, че ме потърсихте, за да чуете истината лично от мен", каза Попов пред ТВ7.

В последно време името на играча се свързва с интереса на редица клубове, сред които са английските Суонзи и Астън Вила, както и руските Динамо (Москва) и Зенит (Санкт Петерсбург). „Да, за някои от отборите наистина знам, че има интерес. Но нищо повече. Прекалено много се спекулира с моето име, но аз си оставам футболист на Кубан", категоричен бе Попов.

Националът ни все пак призна, че по време на зимния трансферен прозорец не е изключено и да напусне сегашния си отбор: "Трансферният прозорец е отворен до края на януари. Има много време и може да се случи абсолютно всичко."

 

 

ОБЯВИХА УРНИТЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЖРЕБИЙ

 

ФИФА реши как точно ще бъдат разпределени по урни финалистите на предстоящото Световно първенство в Бразилия. Всичките 32 тима са разделени в четири урни:

Урна 1: Бразилия, Испания, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Германия, Белгия, Швейцария

Урна 2: Чили, Еквадор, Кот д'Ивоар, Нигерия, Камерун, Гана, Нигерия

Урна 3: САЩ, Коста Рика, Хондурас, Мексико, Япония, Република Корея, Иран, Австралия

Урна 4: Холандия, Италия, Англия, Португалия, Гърция, Хърватия, Русия, Франция, Босна и Херцеговина

Осемте групи на финалите ще бъдат съставени, като се тегли по един отбор от урна. Тимове от една и съща урна няма как да се паднат в една група. Впечатление прави, че в първа и трета урна има по осем състава, докато във втора те са седем, а в четвърта са девет. От ФИФА решиха, че в началото на церемонията ще изтеглят чрез жребий един от отборите от последната урна и той ще бъде преместен при тези от втора урна. Има условие също така, че в една група не може да има повече от два тима от Стария континент.

 

 

ПРАНДЕЛИ НЕ ИСКА ГЕРМАНИЯ НА МОНДИАЛ 2014

 

Селекционерът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели заяви, че се надява да избегне Германия като съперник в груповата фаза на Мондиал'2014. Жребият за световните футболни финали ще се тегли в петък, а Прандели ще присъства на церемонията в Бразилия.

Италианският селекционер определи като фаворити в турнира домакините от Бразилия, световните шампиони от Испания, Германия и Аржентина. "Надявам се Германия да не бъде в нашата група. Ние трябва да осъзнаем, че не сме най-добрият отбор. Но ние ще бъдем готови за световния шампионат", каза Прандели. Италия не е сред поставените осем отбора при жребия. Все пак Прандели очаква Италия да бъде в трудна група. "Традиционно, ако сме в трудна група, трябва да пристигнем подготвени. Ако това е група, която много хора наричат "лесна", ние обикновено имаме труден момент. Това е, което историята ни казва", заяви още старши треньорът на италианския тим. Той изрази подкрепа за правилото, което позволява едно прекъсване във всяко полувреме по време на мачовете, играни при висока температура или влажност по време на световния шампионат в Бразилия.

Прандели призова също да се направи промяна в закона в Италия, която да позволи на децата на емигрантите да играят за националните отбори на страната, преди да навършат 18 години. Това е шанс, който Марио Балотели например никога не е имал. "Другите страни са по-напред от нас в това. Мисля и се надявам, че скоро тези италианци ще имат шанс да получат гражданство", заяви Прандели пред АП. Според сега действащия закон децата на законните емигранти, родени в Италия, могат да кандидатстват за гражданство само след като навършат 18 години. Правилата на ФИФА изискват само гражданите на съответните държави да играят за националния отбор.

 

 

 

БЪЛГАРИН ИЗЛИЗА СРЕЩУ ЮВЕНТУС ЗА КУПАТА НА ИТАЛИЯ

 

Българският таран Андрей Гълъбинов и тимът му Авелино се класираха за осминафиналите на турнира за Купата на Италия след успех с 2:1 над Фрозиноне. Нападателят игра 90 минути, като на два пъти бе близо до гол, но нямаше шанс да отбележи своето второ попадение в турнира този сезон. Анджело Д'Анаджело (22) и Луиджи Касталдо (82) бяха точни за домакините, а в самия край Даниел Чиофани се разписа за гостите.

Така Гълъбинов и колегите му излизат срещу шампиона Ювентус в Торино в директен сблъсък на 9 януари, където ще се опитат да постигнат суперсензацията и да изхвърлят звездния тим на Антонио Конте от турнира.

25-годишният българин има 6 гола в Серия "Б" този сезон в 15 срещи, както и едно попадение за Купата на Италия и се превърна в основна фигура на борещия се за промоция в Серия "А" състав на Авелино. Южняците са четвърти във временното класиране на три точки зад първия Емполи след 16-ия кръг.

 

 

 

КРИСТИАНО ОТКРИВА МУЗЕЯ СИ НА 15 ДЕКЕМВРИ

 

Мегазвездата Кристиано Роналдо ще открие лично собствения си музей в главния град на португалския остров Мадейра. Това ще стане на 15 декември. В експозицията любителите на футбола ще видят част от трофеите на аса на Реал (Мадрид), както и различни реликви от началото на кариерата му, която стартира през 90-те години именно на Мадейра.

Попитан какви са шансовете да бъде изложена и "Златната топка" за 2013 г., за която е сочен за главен фаворит заедно с Франк Рибери от Байерн (Мюнхен), Роналдо отговори, че "пази едно местенце" и за нея в музея. На въпроса къде ще бъде на 13 януари, когато се връчва трофеят, португалецът отвърна, че ще бъде "в Испания, Цюрих или на Мадейра".

 

РОНАЛДО: МЕСИ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ "ЗЛАТНАТА ТОПКА"

 

Бразилската футболна легенда Луиш Назарио да Лима-Роналдо е сигурен, че Лионел Меси отново ще бъде окичен със званието най-добър в света. "Мисля, че Меси пак ще спечели "Златната топка". Възможно е Кристиано Роналдо също да я спечели, макар че няма завоювана купа тази година. Също като Меси и той от няколко години играе впечатляващо. Критериите са индивидуални. Ако играчите се отличават през годината, заслужават наградата дори да не са спечелили нищо", довери Феномена в интервю за ДПА. "Аз имам три фаворита за Световното първенство. Това са Бразилия, Германия и Испания. За мен те ще изиграят ключова роля на Мондиала. (…) Германците винаги са фаворити на Световно. Особено когато играят с Бразилия на финал, не може да бъде предвиден резултатът", каза още голмайстор номер едно в историята на световните първенства.

 

 

 

ВИДАЛ ПОДПИСА НОВ ДОГОВОР С ШАМПИОНА НА ИТАЛИЯ

 

Полузащитникът на италианския шампион Ювентус Артуро Видал вече е обвързан с "бианконерите" до 2017 година, похвалиха се от торинския клуб. Малко преди официалната новина чилийският халф написа в Twitter: "Предстои много важен ден в моя живот. Очаквам феновете на Ювентус да са доволни". Според италианските медии новият контракт осигурява на 26-годишния футболист годишна нетна заплата от пет милиона евро плюс бонуси. В кариерата си като играч на Старата госпожа Видал има две титли в Серия "А" и две Суперкупи на Италия, 100 мача и 32 попадения. Южноамериканецът се присъедини към Юве през 2011 година, когато напусна Байер (Леверкузен).

 

 

 

ПАРМА СЕ КЛАСИРА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ

 

С подчертана лекота Парма се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия, след като победи с 4:1 Варезе. Съперник на "пармалатите" в спора за място в топ 8 ще бъде столичният Лацио.

Домакините поведоха още в 6-ата минута, когато точен бе Хайме Валдес. Джани Мунари в 52-ата минута удвои преднината на Парма, а Рафаеле Паладино бе точен в 58-ата минута, като направи преднината на домакините класическа. Алеандро Рози отбеляза четвъртото попадение за Парма в 69-ата минута. Почетния гол за Варезе вкара Дамонте в 88-ата минута.

Звездата на Парма Антонио Касано изгледа двубоя от трибуните. Нападателят беше с лепенка на носа и превързана в бинт дясна ръка.

 

 

 

ПОДОЛСКИ СЕ ЗАВРЪЩА В СЪСТАВА НА АРСЕНАЛ

 

Нападателят Лукас Подолски отново ще тренира със своите съотборници от Арсенал, след като е възстановен от контузия. Това ще даде възможност на мениджъра на лидера в английското първенство Арсен Венгер да се сдобие с допълнителна опция в атака за натоварения период по време на празничната програма във Висшата лига през декември 2013 година. Оливие Жиру е основен нападател на столичани след контузията на германския национал.

Очаква се Подолски да тренира с "артилеристите" от днес. "Ще бъде необходима около седмица, за да навлезе във форма", заяви Арсен Венгер. Късно вчера Арсенал игра у дома срещу Хъл Сити в среща от поредния кръг във Висшата лига.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди