изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:15 EEST
Нова алтернатива: В тефтерчето на Златанов има и служебни министри    
ПолитикаВ тефтерчето с поръчки на бившия председател Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт интереси Филип Златанов вероятно са вписани и служебните министри. Това подозират от партията на Николай Цонев "Нова алтернатива", тъй като вече половин година КПУКИ не реагира на сигнала, подаден от тях през март 2013 г.

"С този сигнал комисията беше сезирана, че министри в служебния кабинет на Република България не са подали декларации по чл.12, т.1 и т.3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Дори и към днешна дата в публичния регистър по закона, достъпен в сайта на парламента липсват данни за подадени декларации от служебните министри", пише в писмо до медиите от Нова алтернатива.

От партията на Цонев припомнят, че през месец юли прокуратурата показа шокиращите бележки на Златанов, сред които беше отбелязано „Вече се прави проверка на декларациите на кабинета (служебния)+проверка не е необходима на всички декларации”.

"Защо КПУКИ още мълчи не е ясно, вероятно разчита обществото да забрави", пишат още хората на Цонев. Те отново са поискали чрез закона за достъп до обществена информация, отговор от КПУКИ какви действия са предприети по подадения сигнал. "Очакваме комисията да си свърши работата, като прилага обективност и прозрачност в действията си при изпълнение на закона спрямо всички граждани", подчертават още от Нова алтернатива. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нова алтернатива: В тефтерчето на Златанов има и служебни министри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди