изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:12 EEST
Затрупаха с храна и дрехи мизерстваща майка, тя ги дарява на други гладуващи    
Общество Димитринка Радева, която разчувства хората с разказа си за мизерията, в която живее с трите си деца, е готова да помага и на други хора в нужда. След призивите на няколко медии много хора, предимно от Бургас, помогнаха на жената, най-вече с храна и дрехи. Семейството било буквално затрупано, затова Радева решила да даде излишното и на други гладуващи хора.

„Благодаря ви, много ви благодаря“, каза през сълзи пред „Флагман“ Димитринка, чиито деца вечер заспиваха гладни. „Никога не съм си представяла, че има толкова много добри хора и ще ми протегнат ръка. Още като излезе статията и телефонът ми започна да звъни. Загрижени бургазлии ме питаха от какво имам нужда. Аз не смеех да си кажа. Срам ме беше“, сподели тя.

„Пристигна един мъж. Погледна жилището, погледна хладилника и децата и ми каза: „Ела с мен“. Качи ме на една кола, ама такава кола, каквато не бях виждала никога и ме заведе в един от хипермаркетите. Посочи ми стелажите и каза: „Избирай“. Аз се притесних и взех два хляба и две опаковки маргарин. Тогава той се усмихна и започна да пълни една голяма количка. Взимаше от рафтовете стоки и питаше: „Това ядат ли го децата“. Моите деца всичко ядат. Стига да има. Той натовари количката догоре. Месо, салами, пилета, консерви, макарони, захар, брашно, олио. Взе и шоколади, бисквити, безалкохолно. Донесе всичко вкъщи, даже ми помогна да кача торбите“, разкри Радева.

След това в дома й се занизали добри хора, които й оставяли храна. Една жена й дала купони за пазаруване, но майката ще си ги пази „за гладни дни“. Тя получила и дрехи и то много хубави, на които децата се радват. Някои хора й дали пари.

„Първата вечер децата толкова много ядоха, че им стана лошо. Молих ги да спрат, но те не бяха виждали вкъщи луканка, кашкавал, топено сирене, пастети, поне десет вида бисквити, сухи сладки, вафли и шоколад. Толкова много ядоха милите, че едното взе да повръща, а другите се превиваха от болки в стомаха. Скарах им се и им казах, че всичко това е за тях. Няма кой да им го вземе. И че ще го хапнат, но постепенно. Послушаха ме, слава на Бога! Бяха се нахвърлили като животинчета“, каза майката.

Когато добрите хора в дома й станали прекалено много, тя започнала да ги насочва да помагат на други бедни. „Има много бедни. Най-много се зарадвах, като ми предложиха работа. Сега съм на изпитателен срок, чистя два офиса. Много се старая, искам да остана и да се справям сама, а не да изпадна пак в предишното положение“, каза Радева.

„Дано не ми се разсърдят тези, които ми донесоха храна, но аз реших, че са били прекалено щедри с мен. И започнах да храня една бедна жена, която живее сама. Запознахме се в църквата, аз редовно ходя на църква. Там се молят много нуждаещи се и направих по един пакет на всички, които вечер заспиват гладни“, обясни тя.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Затрупаха с храна и дрехи мизерстваща майка, тя ги дарява на други гладуващи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди