изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:07 EEST
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортОЩЕ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


ЛИВЪРПУЛ ДОКОСВА ВЪРХА В АНГЛИЯ

 

Ливърпул победи с 5:0 като гост Тотнъм в едно от дербитата на 16-ия кръг на Висшата лига. Пореден изумителен мач за мърсисайдци изигра Луис Суарес, който се отличи с 2 гола и 2 асистенции. Благодарение на успеха Ливърпул събра на сметката си 33 точки и вече изостава само с 2 от лидера Арсенал. Тотнъм пък е на 7-а позиция, на 5 точки от Топ 4.

Ливърпул изигра много силно първо полувреме, в което напълно заслужено успя да реализира две попадения. Луис Суарес, който в този мач излезе с капитанската лента, откри резултата в 18-ата минута. Уругваецът получи топката в полето на съперника, успя да се справи с един защитник и с точен удар прати топката в долния десен ъгъл на пазената от Лорис врата - 0:1. В средата на полувремето гредата спаси домакините след удар от границата на полето на Коутиньо. В 33-ата минута Лорис не прецени добре едно свое излизане, което позволи на Луис Суарес да стреля застрашително. В последния момент обаче Лорис се реваншира за грешката си и предотврати нов гол във вратата си. Френският национал обаче нямаше какво да направи в 40-ата минута, когато Хендерсън удвои преднината на мърсисайдци, завършвайки точно превъзходна атака на своя тим.

Второто полувреме започна с две бързи голови възможности. Първата бе за домакините, но ударът на Солдадо мина на около метър над вратата. В 49-ата минута Стърлинг центрира в полето към Сахо, чийто удар с глава се отби в страничната греда. В 63-ата минута интригата до голяма степен се предреши, тъй като домакините останаха с човек по-малко на терена. Директен червен картон получи Паулиньо, който в опит да играе с топката уцели с крак в гърдите Луис Суарес. Четвърт час преди края Ливърпул стигна до трети гол. Точен бе бранителят Фланеган, който засече отлично центриране на Луис Суарес. Шест минути преди края на редовното време мърсисайдци нанесоха още един тежък удар на съперника. Луис Суарес бе изведен от резервата Луис Алберто и майсторски прехвърли Лорис.  Крайното 0:5 оформи Стърлинг след пас на Суарес.

 

 

ЛЕВЕРКУЗЕН ПОЧТИ НАПРАВИ БАЙЕРН ШАМПИОН

 

Отборът на Байер (Леверкузен) направи първа грешна стъпка на свой терен, допускайки загуба от Айнтрахт (Франкфурт) с 0:1. По този начин „аспирините" на Сами Хюпия останаха на цели седем точки зад убедителния лидер Байерн (Мюнхен), които с оглед на настоящата форма на баварския гранд едва ли ще бъдат наваксани до края на сезона.

Първото полувреме на „БайАрена" мина под знака на скуката. Единственото по-интересно нещо бе ударът в гредата на Ян Розентал от състава на гостите. Айнтрахт все пак откри в 61-ата минута, когато Марко Рус игра с глава и опъна мрежата зад Лено. До края на срещата играчите на Леверкузен направиха всичко, за да достигнат поне до точката, но с пропуски се отличиха звездите Сон и Кислинг. Загубата за тях можеше да бъде и още по-голяма, ако не бе пропуснатата дузпа от Хоселу в добавеното от съдията време.

 

КАРЛОС ТЕВЕС БЛЕСТИ С ХЕТТРИК ЗА ЮВЕНТУС

 

Отборът на Ювентус се върна на победния път, разгромявайки новаците от Сасуоло с 4:0. По този начин селекцията на Антонио Конте забрави поне за малко истанбулския кошмар от мача с Галатасарай, който лиши торинци от участие в следващата фаза на Шампионската лига.

Мачът премина изцяло под диктовката на Старата госпожа. Шампионите решиха всичко още през първата част, когато вкараха три безответни гола в мрежата на Пеголо. Без никакво съмнение, играч на мача бе Карлос Тевес, който отбеляза хеттрик и се отличи с асистенция за гола на Федерико Пелузо. Така Юве увеличи аванса си пред втория Рома на шест точки. Сасуоло пък продължава да бъде точно над зоната на изпадащите.

Тази среща бе безплатна за ученици, като 9000 малчугани получиха шанс да наблюдават мача на „Ювентус стейдиъм".

Началото можеше да бъде повече от сензационно, след като във втората минута удар на Лонги профуча покрай страничната греда на Буфон. Ювентус откри в 15-ата минута. Артуро Видал навлезе мощно в наказателното поле, след което излъга бранител и стреля силно по посока вратата на Пеголо. Бившият страж на Сиена успя да избие, ала топката попадна в краката на Тевес, който от непосредствена близост успя да отбележи за 1:0. Малко преди изминаването на половин час от двубоя Ювентус удвои своята преднина. Федерико Пелузо скочи най-високо при едно центриране от пряк свободен удар на Тевес и след майсторски изстрел с глава направи 2:0. Полувремето завърши при резултат 3:0. Марцорати върна прекалено слабо към своя вратар. От грешката се възползва Карлос Тевес, който пресече паса и елегантно прати топката в мрежата.

Сасуоло заигра малко по-смело с подновяването на играта, като основен принос за това имаше резервата Симоне Заза. Въпреки това младежкият национал не успя да застраши сериозно вратата на Буфон. Карлос Тевес увенча чудесния си мач с хеттрик в 68-ата минута. „Ел Апаче" получи отлично подаване от Исла и под плонжа на Пеголо вкара за 4:0. Секунди след това Карлитос бе заменен, обирайки овациите на тифозите. До края нови попадения не паднаха и така торинци се поздравиха с 14-а победа от началото на сезона.

 

 

КРИСТИАНО ОТКРИ МУЗЕЯ СИ В МАДЕЙРА

 

Световната футболна звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо официално откри музея си в Мадейра, в който събира всички спечелени колективни и индивидуални награди. Посетителите могат да видят 150 трофея - от спечеления приз през 1993 година като дете с Андориня до "Златната топка", "Златната обувка" и титлите с Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид), както и Шампионската лига. "За мен е чест да имам собствен музей в града, в който съм роден. Не ми се иска да отличавам нито една награда. Всички са много специални и ги дължа на съотборниците си. Очаквам да спечеля много повече", заяви CR7. "Да, има място за Десетата. Очаквам да я спечеля още този сезон", сподели с усмивка той. Запитан за предстоящото награждаване за "Златната топка", голмайсторът отговори: "За мен е просто един трофей. Дали ще отида на церемонията? Разговаряме с клуба по тази тема. Ще видим какво ще стане".

Относно групата за Световното първенство в Бразилия Роналдо каза: "Искаме да направим силен Мондиал. Имаме тежка група и трябва да дадем най-доброто, за да стигнем далеч".

 

 

 

АТЛЕТИКО (МАДРИД) ПОМЕТЕ ВАЛЕНСИЯ ЗА ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ

 

Отборът на Атлетико (Мадрид) продължава с фантастичното си представяне в Примера дивисион през този сезон. "Дюшекчиите" записаха поредния си голям успех, след като надиграха с класическото 3:0 Валенсия на своя "Висенте Калдерон".

Атлетико бе отборът, който диктуваше събитията на терена още от началото на мача. През първото полувреме играта бе сравнително равностойна, с малко положения пред двете врати и то завърши без голове.

През втората част обаче класата на домакините си каза думата. Първо, в 59-ата минута Диего Коща получи топката на левия фланг, напредна необезпокояван и отправи удар в далечния ъгъл, като след лоша намеса на вратаря топката се озова в мрежата му за 1:0. Само пет минути по-късно при едно центриране от левия фланг Ориол Ромеу не се намеси добре и позволи кълбото да стигне до Раул Гарсия, който със силен удар направи резултата 2:0. В 74-ата минута домакините получиха дузпа за изблъскване в гръб на Диего Коща, но бразилецът стреля слабо и вратарят отрази удара му. В 81-ата минута "дюшекчиите" си спечелиха втора дузпа и отново Коща се нагърби с изпълнението й, като този път стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл, за да оформи крайното 3:0.

Така Атлетико отново се изравни по точки на върха в класирането с Барселона, като и двата тима имат по 43. Валенсия пък се намира на 9-а позиция в таблицата с 20 точки в актива си.

 

* ИСПАНИЯ - ПЪРВА ДИВИЗИЯ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

1. Барселона 16      14      1        1        44:10  43

2. Атлетико   16      14      1        1        43:9   43

3. Реал (Мадрид)     16      12      2        2        46:19  38

4. Атлетик (Билбао) 16      9        3        4        24:20  30

5. Виляреал  16      8        4        4        26:16  28

6. Реал Сосиедад    16      7        5        4        30:22  26

7. Севиля     16      6        5        5        30:28  23

8. Хетафе     16      7        2        7        18:22  23

9. Валенсия  16      6        2        8        21:26  20

10. Гранада   16      6        2        8        14:19  20

11. Леванте  16      5        5        6        15:22  20

12. Еспаньол 16      5        4        7        18:21  19

13. Малага    16      4        5        7        18:22  17

14. Елче       16      4        5        7        16:22  17

15. Селта      15      4        3        8        20:23  15

16. Осасуна  16      4        2        10      13:27  14

17. Алмерия  16      3        4        9        16:32  13

18. Райо Валекано   16      4        1        11      15:38  13

19. Валядолид         15      2        6        7        16:25  12

20. Бетис      16      2        4        10      15:35  10

 

 

РАДЖА ИЗХВЪРЛИ МОНТЕРЕЙ ОТ СВЕТОВНОТО КЛУБНО ПЪРВЕНСТВО

 

Отборът на Раджа (Казабланка) се класира за полуфиналите на световното клубно първенство, което се провежда в Мароко. В четвъртфиналите Раджа победи мексиканския Монтерей с 2:1 след продължения. Редовното време завърши 1:1. Домакините първи стигнаха до гол чрез Шем-Едина Штиби в 24-ата минута, но мексиканците изравниха в началото на второто полувреме, когато се разписа Хосе-Мария Басанта. Победният гол за Раджа падна още в началото на първото продължение, а голмайстор стана Илер Гуко Гей.  Котдивоарецът се разписа с глава след изпълнение на корнер.

За място на финала Раджа ще спори с бразилския Атлетико (Минейро) на 18 декември. Другият финалист ще бъде излъчен ден по-рано в двубоя между водения от Марчело Липи китайски тим Гуанджоу Евъргранд и Байерн (Мюнхен). Китайският отбор, станал шампион на Азия, успя да срази африканския първенец Ал Ахли (Египет) с 2:0. Бразилецът Елкенсон и аржентинецът Дарио Конса вкараха головете през второто полувреме.

 

 

 

ДЕЛ ПИЕРО СЕ ЗАВЪРНА СЛЕД КОНТУЗИЯ

 

Бившият италиански национал и легенда на Ювентус Алесандро дел Пиеро се завърна след контузия и отбеляза първия гол при победата на ФК Сидни с 2:1 над Мелбърн Харт в среща от футболното първенство на Австралия. 38-годишният Дел Пиеро, който е капитан на тима, не игра в два мача заради травми в ахилеса и прасеца. Той се разписа в 43-ата минута, а малко по-късно Ранко Деспотович направи 2:0. Мифсуд бе точен за гостите в 72-ата минута. След успеха ФК Сидни се изкачи на трето място в класирането с 18 точки след 10 мача.



РИТЕР: БЕРБАТОВ НИ Е НУЖЕН, ЗА ДА СЕ СПАСИМ

Защитникът на Фулъм Саша Ритер вярва, че съотборникът му Димитър Бербатов може да изиграе решаваща роля в битката на отбора да се спаси от изпадане. 32-годишният български нападател е отбелязал само два гола в 13 мача през този сезон, а тимът му е на незавидното 18-о място в класирането с 13 точки от 15 мача.

Бербатов обаче впечатли с играта си в последните два кръга и отбеляза гол от дузпа при победата с 2:0 над Астън Вила миналия уикенд. Наскоро неговият агент Емил Данчев официално заяви, че Митко не се чувства щастлив и е възможно да смени клуба през януари.

Ритер и мениджърът на клуба Рене Мюленстийн обаче се надяват, че Бербо ще остане и ще помогне за спасяването на Фулъм. "Няма спор, че той е най-добрият ни играч. Нуждаем се от него, за да се справим с тази неприятна ситуация. В последните ни два мача той беше фантастичен. Изявява се и в защита, което е много важно за нас. Работи здраво и се опитва да дава най-доброто от себе си за отбора", заяви Ритер пред официалния сайт на "котиджърс".

В събота Фулъм загуби с 1:4 при гостуването си на Евъртън, като Бербатов отбеляза от дузпа единственото попадение за своя тим.

ПУЙОЛ ВЕЧЕ МИСЛИ ЗА ОТТЕГЛЯНЕ ОТ ФУТБОЛА

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол може да окачи футболните обувки доста по-рано от очакваното, пише вестник "Мундо Депортиво" в рубриката си "Топсекретно". Желанието на 35-годишния бранител е да навърши 40 на футболния терен, но здравословното му състояние все повече го тревожи. Дясното коляно не му позволява да навлезе в оптимална форма и да запише серия от мачове.

През последните години Ла Побла страда от редица тежки травми, които той преодоляваше с много воля и труд. През последната година и половина обаче тежките контузии в коляното взеха връх. На 5 май 2012 година каталунският защитник се подложи на артроскопия на дясното коляно и това не му позволи да се радва с Испания на втора поредна европейска купа. На 15 март тази година отново трябваше да претърпи манипулация на същото коляно. Само три месеца по-късно - на 19 юни, на Пуйол се наложи да отстрани киста от дясното коляно. Трябваше да отсъства само месец и да е на линия за лятната подготовка, но получи разрешение за игра едва на 18 октомври. От тогава до сега има едва пет срещи за "лос кулес", като коляното не спира да му създава проблеми.

Следващите месеци ще са решаващи за това дали Пуйол ще остане на "Камп Ноу" след края на сезона. Първо, световният шампион с Испания трябва да реши дали да продължи да носи "синьо-червената" фланелка и да се състезава на най-високо ниво. Второто решение ще бъде дали да напусне футбола, или да играе на по-ниско ниво - в САЩ или Катар.

В следващите месеци Пуйол ще стане баща, което също може да въздейства върху неговия избор. Освен това приятелката му Ванеса Лоренсо има апартамент в Съединените щати и не крие желанието си да живее зад Океана.

ЙОЗИЛ СЕ ИЗВИНИ НА ФЕНОВЕТЕ НА АРСЕНАЛ

Месут Йозил се извини на феновете на Арсенал за поведението си след загубата от Манчестър Сити с 3:6 в последния кръг на Висшата лига. Германският национал не отиде да благодари на феновете за подкрепата и беше разкритикуван за поведението си от Пер Мертезакер. Още като видя, че Йозил се прибира в съблекалнята, Мертезакер го настигна на терена и му се разкрещя с назидателен тон. "Съжалявам за постъпката си. Бях разстроен от резултата, но това не е оправдание. Трябваше да дойда и да благодаря за подкрепата на хората, които са пожертвали пари и време, за да дойдат и да ни подкрепят. Вие бяхте блестящи. Знам, че това е голяма традиция в Арсенал и се спазва независимо от резултата", написа Йозил в профила си.

ЗЛАТАН И КАВАНИ ПАК ДЪРПАТ ПСЖ НАПРЕД

Пари Сен Жермен победи Рен с 3:1 като гост в среща от 17-ия кръг на френското първенство. С успеха си парижани дръпнаха с 5 точки пред втория Монако.

Тиаго Мота изведе ПСЖ напред в резултата в 19-ата минута и този резултат се запази до почивката. В 52-ата минута Златан Ибрахимович удвои преднината на гостите с гол от дузпа. Рен се върна в мача след попадение на Ромен Алесандрини в 67-ата минута, но домакините не успяха да стигнат поне до точка, след като в добавеното време Едисон Кавани вкара трети гол за ПСЖ.

БАРСА БИ С МЪКА ВИЛЯРЕАЛ

Неймар изведе Барселона до трудна победа с 2:1 у дома над Виляреал в мач от 16-ия кръг на Примера. По този начин каталунците отново са с три точки аванс на върха пред Атлетико. Реал пък вече е на 5 точки зад големия си противник.

Барса започна добре на „Камп Ноу" и само гредата спаси „жълтата подводница" в 6-ата минута, когато удар от въздуха на Сонг срещна гредата. Реферът даде малко пресилена дузпа за каталунците в 28-ата минута. Топката срещна ръката на Марио в пеналта, макар че ударът на Алба бе от твърде близо и защитникът на Виляреал нямаше как да реагира. Неймар изпълни наказателния удар точно и даде аванс на домакините - 1:0. Секунди след почивката обаче Виляреал изравни. Матео Мусакио засече с глава центриране от първия корнер за гостите в двубоя и смълча „Камп Ноу". Неймар обаче отново върна аванса на домакините в 68-ата минута. Фабрегас намери Санчес с прекрасен пас, той пък сложи топката на крака на Неймар, който вкара втория си гол в мача.

До края Виляреал се опита да натисне, а в заключителните минути Неймар провали на два пъти чудесни контри на Барса, с които можеше да реши мача. В крайна сметка обаче това не се оказа фатално и каталунците взеха очаквани три точки.

 


Сходни връзки

ОЩЕ НОВИНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди