изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:40 EEST
ТЕРВЕЛ ВНАСЯ НОВ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ    
НовиниДнес община Тервел внесе в държавен Фонд "Земеделие" последния за годината проект. Той е по мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони и цели изграждане на т. нар. малка инфраструктура за управление на животински отпадъци.

По същество проектът предвижда да бъде изградено хладилно съоръжение, в което да се събират и замразяват шоково странични животински продукти от община Тервел и съседните й общини, които регулярно да бъдат извозвани до действащи екарисажи във Варна и Шумен. Съоръжението допълва действията на общинската власт за въвеждане на система за управление на отпадъците, която да доведе до постигане на високо равнище на екологосъобразност на средата за живот и бизнес в общината.
Инвестицията е на стойност 1 872 296.18 лв. без ДДС и включва: изграждане на сграда, вертикална планировка и външни връзки с трафопост и генератор на обща стойност 532 516.18 лв. без ДДС, както и на хладилни помещения и друго технологично оборудване на обща стойност 873 528.00 лв. без ДДС. Инвестицията включва още доставка на специализирани транспортни средства за 466 252.00 лв. без ДДС. Пунктът ще се обслужва от осем души. Теренът, в който ще се изгради хладилното съоръжение, се намира в бизнес-зоната на Тервел, в посока изхода за Добрич.
Финансирането по Програма за развитие на селските райони за внесените до края на тази година проекти е в размер на 100 процента. Кандидатстването е по заповед на изпълнителния директор на държавен Фонд „Земеделие" от 29 ноември. НДТ


 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ВНАСЯ НОВ ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди