изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:03 EEST
ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
СпортИНТЕРЕСНИ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ


ЛИОНЕЛ МЕСИ Е ГОТОВ ЗА ИГРА

Звездата на Барселона Лионел Меси напълно е преодолял последствията от травмата, която получи миналия месец, и е готов за игра. Това са показали медицинските изследвания, на които аржентинският национал се подложи на 15 декември. Меси продължава да работи по индивидуална програма, но вече не чувства никакви болки. Аржентинецът не е притискан да бърза с връщането си в игра нито от страна на клуба си Барселона, нито от националния отбор, което е обяснимо заради предстоящото световно първенство. Междувременно министерството на вътрешните работи на Испания опроверга публикациите в "Ел Мундо", че бащата на Меси Хорхе е бил замесен в пране на пари на колумбийските наркобарони. Според информацията това е станало чрез уреждането на демонстративен мач между "Приятелите на Меси" и "Останалия свят". Представители на футболиста заявиха, че ще съдят изданието за публикуваните твърдения.

 

 

ЛУИС СУАРЕС Е НОМЕР 1 В АНГЛИЯ СПОРЕД ФЕНОВЕТЕ

 

По-малко от половин година, след като Луис Суарес се замеси в трансферен скандал, нападателят на Ливърпул бе обявен за Играч на годината в Англия от Футболната федерация на феновете (FSF). Уругвайският национал получи приза си в понеделник вечерта на "Емиратс стейдиъм", след като изпревари Лейтън Бейнс, Кристиан Бентеке, Хуан Мата, Робин ван Перси и Пабло Сабалета в допитването сред над 500 000 почитатели на футбола на Острова. В интервю след церемонията Суарес обяви, че е още прекалено рано да се прогнозира дали "червените" ще спечелят титлата. "Много е рано да се каже. Ако продължим да играем на същото равнище през следващите две или три седмици, можем да спечелим първенството или поне да завършим в топ 4. За нас е важно да се концентрираме върху следващия ни мач", заяви уругваецът. "Мисля, че е справедливо да се каже, че изминалата година беше много натоварена за мен. Тази награда е много специална, тъй като е признание за свършеното от мен на терена. Всички знаят за моите проблеми и тежката година, която имах, но след това аз забравих всичко и успях да се върна на терена. Дължа много и на моите съотборници, защото без тях нямаше да постигна това. Наградата е признание както за мен, така и за всички тях, ръководството и треньорския щаб", сподели още Луис Суарес. "Радвам се, че след толкова трудни моменти аз успях да си върна обичта на феновете. Те ми помогнаха страшно много и това е важно за мен, за моята увереност и за семейството ми, защото те бяха заедно с мен във всичко това", завърши звездата на Ливърпул. Както е известно, през лятото Луис Суарес пожела да смени клубната си принадлежност и да заиграе в Арсенал. Мърсисайдци обаче отхвърлиха мега офертата на лондончани на стойност 40 милиона паунда.

 

 

 

ХАДЖИОСМАНОГЛУ СИПЕ ЗАКАНИ КЪМ ЮВЕНТУС

 

Президентът на турския Трабзонспор Ибрахим Хаджиосманоглу беше на седмото небе от щастие, след като жребият за елиминациите в Лига Европа избра за съперник на неговия тим италианския шампион Ювентус. "Сега ще бъдат елиминирани за втори път от турски отбор. Не мога да не съм доволен. Много исках да се паднем с италиански отбор. Ще доставим това удоволствие на Ювентус - да отпадне два пъти в Турция. Можем да ги бием и като гости, и като домакини. Имаме много фенове. За нас е голямо предимство, че реваншът е в Трабзон", каза Хаджиосманоглу.

 

 

 

МАРАДОНА: ДАЙТЕ "ЗЛАТНАТА ТОПКА" НА РОНАЛДО

 

Неочакван удар получи лидерът на Аржентина Лионел Меси от прочутия си сънародник Диего Марадона. В интервю за алжирското издание Le Buteur прочутият бивш футболист заяви, че на Кристиано Роналдо му приляга повече да е носител на трофея за най-добър футболист на 2013 г. "Определено заслужава "Златната топка" повече от Меси, който пропусна много мачове заради контузии. Като аржентинец се надявам той да получи наградата, но обективно смятам, че няма да е заслужена", казва още Марадона, който е в Алжир за церемонията по награждаването на футболист №1 за годината. Дон Диего дори не споменава третия претендент за трофея - Франк Рибери от Байерн (Мюнхен).

 

 

 

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗСЛЕДВА БАРСА И РЕАЛ (МАДРИД)

 

Авторитетният италиански журналист Танкреди Палмери написа в своя профил в Туитър, че седем испански клуба, сред които са грандовете Реал (Мадрид) и Барселона, са попаднали в полезрението на Европейската комисия за незаконно финансиране от страна на държавата. В списъка са още Атлетик (Билбао), Осасуна, Валенсия, Елче и Еркулес. По-късно информацията беше потвърдена и от испанското външно министерство. "Правителството ще се бори в защита на испанските клубове, тъй като те са част от националната идентичност", заяви външният министър Хосе Мануел Гарсия Маргайо. Разследването може да продължи с месеци, преди да стигне до заключение, допълни Маргайо, според когото клубовете не са нарушили правилата на ЕС. Според него проблемът е в това, че клубове като Барса, Реал, Осасуна и Атлетик са собственост на своите членове и са се възползвали просто от благоприятно данъчно облагане. Комисията ще проверява тренировъчната база на Реал, а тимът от Билбао - за помощта, която е получил при строителството на новия си стадион, чието откриване беше в началото на сезона. Валенсия, Елче и Еркулес пък са получавали помощ от регионалните власти под формата на заеми и банкови гаранции.

 

 

 

ДЗОЛА ХВЪРЛИ ОСТАВКА

 

Бившият италиански национал Джанфранко Дзола подаде оставка като мениджър на играещия във второто ниво на английския футбол отбор на Уотфорд. Уотфорд игра под негово ръководство миналата година плейоф за влизане във Висшата лига, но отстъпи на Кристъл Палас и не успя да се върне при най-добрите. От началото на новото първенство обаче "жълто-червените" не се представят добре и заемат 13-о място от 24 отбора, като в последните девет мача нямат победа. Така надеждите за бързо връщане сред водещите отбори се изпаряват. В отворено писмо до всички фенове на Уотфорд италианецът обявява, че решението му е продиктувано от идеята за най-доброто за клуба.

 

 

 

ВИЛАШ-БОАШ ПРИБИРА 4,5 МЛН. ПАУНДА НЕУСТОЙКА

 

Вече бившият мениджър на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш ще получи 4,5 милиона паунда като неустойка за предсрочно прекратения му договор с "шпорите". 36-годишният португалец беше освободен след 0:5 срещу Ливърпул през уикенда. Договорът на Вилаш-Боаш изтичаше през лятото. Португалецът едва ли ще бърза да започне нова работа, тъй като имаше горчив опит след освобождаването си от Челси. Тогава му се полагаше компенсация от 12 милиона паунда, но му беше изплатен само един, тъй като много бързо си намери нова позиция. Временно Тотнъм ще бъде воден от бившия си футболист Тим Шерууд, който досега изпълняваше функциите на координатор в мениджмънта на тима.

 

 

 

ГУАРДИОЛА ПРИВИКА ДАНТЕ ЗА 25-МИНУТЕН РАЗГОВОР

 

Защитникът на Байерн (Мюнхен) Данте ще запомни една от тренировките на отбора в Мароко. Преди нейното начало наставникът Джосеп Гуардиола проведе 25-минутен разговор с бразилеца директно на игрището, докато останалите футболисти разгряваха. Пеп постоянно ръкомахаше и подскачаше около играча си, явно опитвайки се да му обясни как трябва да реагира в определени ситуации. В последните си два мача - срещу Манчестър Сити (2:3) и Хамбургер ШФ (3:1), Данте не се представи на висота. Особено фрапантни бяха грешките му в двубоя с англичаните от Шампионската лига. Редица гафове тогава допусна и Жером Боатенг. В началото на ноември подобен специален разговор Гуардиола проведе и с Бастиан Швайнщайгер. Това се случи на сутринта след измъчения успех с 2:1 над Хофенхайм за първенство. Тогава двамата разговаряха в продължение на 12 минути, като през цялото време валеше дъжд. Иначе в момента баварците се подготвят за участието си на Световното клубно първенство в Мароко, където тимът се включва направо от полуфиналите. Днес от 21,30 часа отборът играе с китайския Гуанжоу, начело на който е Марчело Липи. В другия сблъсък за място на финала ще спорят бразилците от Атлетико Минейро и Раджа Казабланка. Финалът и двубоят за трето място са на 21 декември.

 

 


Сходни връзки

ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди