изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:03 EEST
14-ГОДИШЕН ПОКОРИ ЕВРОПЕЙСКИ ВРЪХ С РЕКОРДИ    
СпортТой се казва Йордан Атанасов и на 14 години вече може да се похвали, че е покорил европейския връх. Направи го по най-убедителния начин – с 3 европейски рекорда в кат. до 45 кг на първенството по вдигане на тежести в Клайпеда (Литва) и с огромна преднина в двубоя от 8 кг пред сребърния медалист, който за радост на родните ни щанги, също бе българин.

Данчо е роден на 17 октомври 1999 г. За щангите преди четири години е бил открит от Божидар Божилов. В момента негов треньор е Жанета Георгиева, която може да се похвали, че освен европейска титла като състезателка, вече има и щангист със злато от първенство на Стария континент.

Талантът в щангите ни, който досега триумфираше на шампионатите у нас, е възпитаник на ОУ „Йордан Йовков” и състезател на СКВТ Добрич. Европейската титла печели с двубой от 165 кг (75+90) при 15-годишните, а големият му успех му отреди и първото място в престижната класация за Десетте най-добри спортисти на Добрич за годината. 

 


Сходни връзки

14-ГОДИШЕН ПОКОРИ ЕВРОПЕЙСКИ ВРЪХ С РЕКОРДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди