изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:04 EEST
Светът се подготвя за настъпването на Новата 2014 година (ОБЗОР)    
КоледаСидни. Светът се подготвя за отпразнуването на настъпването на новата 2014 година, съобщиха световните медии. Един от първите мегаполиси, който ще влезе в новата година, е Сидни, където градските власти обявиха пищно огнено шоу около моста "Харбур Бридж" и познатата Опера в Сидни. За първи път след повече от десет години, днес фойерверките ще бъдат изстрелвани от подножието на Операта, а какво ще изпишат в небето, остава тайна. Целият спектакъл ще струва около шест милиона австралийски долара.
PN 174-13 31.12.2013 ЩАСТЛИВА 2014 ГОДИНА! МИР, ЗДРАВЕ, ОБИЧ И ЛЮБОВ, КЪСМЕТ, ТОПЛИНА, ОСЪЩЕСТВЕНИ МЕЧТИ, ВЕРНИ ПРИЯТЕЛИ!!!



В Япония новата година ще бъде дочакана със звън на камбани и с хвърляне на парички в храмовете. Съгласно традицията, камбаните в японските храмове, при настъпването на новата година, бият точно 108 пъти, колкото, според учението на Будизма, са причините за страданията в света.
В Китай - традиционно новата година ще бъде посрещната с фоейрверки. В Пекин е подготвено най-атрактивното огнено шоу. Фоейрверки ще избухват над китайската стена. Големи спектакли ще има в Шанхай. В Хонг Конг е предвидено огненото шоу да продължи осем минути, при което ракетите ще бъдат изстрелвани от близкия до града остров Каулун. Властите забраниха, заради замърсяването на въздуха, фоейрверките в самия град.
Нова година ще бъде посрещната в Северна Корея, където властите обявиха "пиротехническо шоу" на площад "Ким Ил-сунг" в Пхенян.
В Индонезия главното тържество ще се състои в Джакарта - включва концерти и забавления.
В Южна Африка - настъпването на новата година ще мине в прослава и концерти в памет на починалия южноафрикански президент Нелсън Мандела. За тази цел, на фасадата на сградата на общината в Кейптаун ще бъде поставен голям видеоекран, на който ще бъдат показвани фотографии от живота на Мандела.
В Москва, както и в цяла Русия, настъпването на Новата година ще мине със засилени мерки за сигурност и без еуфория и празнични прояви, заради националния траур, провъзгласен заради двете терористични нападения във Волгоград, извършени вчера и в неделя.
В Берлин, Германия, ще се състои тържество край Бранденбургската врата.
В Лондон, Великобритания, ще има тържество на т.нар. "Лондонско око" - огромно виенско колело.
В Париж ще бъдат организирани прояви на различни места, сред които край Айфеловата кула, булевард "Шан-з-елизе", площад Трокадеро, Марсови поля.
В Ню Йорк традиционно новата година ще бъде дочакана с тържества на "Таймс Скуеър", където, час преди полунощ, ще бъде спусната огромна кристална сфера. В рамките на усилията за увеличаване на екологичното съзнание на гражданите, на площада ще бъдат поставени велисопеди, свързани с 12-волтни батерии. Чрез тях, доброволци, като въртят педалите, ще произведат електричество за осветяване на кристалната топка и на светлините на площад "Таймс Скуеър". В кристалната сфера има 32 000 светодиода, които ще преливат в 16 милиона нюанса на различни цветове. Кристалното кълбо ще се спусне от височина 43 метра.
В Рио де Жанейро главните тържества ще са на плаща Копакабана, където ще има концерт под открито небе. Властите обявиха и 16-минутно пиротехническо шоу, за което ще бъдат използвани 24 000 ракети, изстреляни от 11 кораба, закотвени на 400 метра от плажа. Хиляди бразилци, облечени в бяло, ще хвърлят цветя във водите на Атлантическия океан, като подарък за богинята на морето.
Нова година официално няма да бъде посрещната в Саудитска Арабия и в Сомалия. В Саудитска Арабия комисията за поощряване на добродетелта и предотвратяването на греха забрани на жителите да отбелязват Нова година по григорианския календар. На жителите на Саудитска Арабия се забранява на 31 декември и 1 януари да изразяват публично радост по повод настъпването на новата година, а на местните магазини им се забранява да продават празнични подаръци и цветя.
Забраната се основава на това, че мюсюлманите не следват григорианския календар.
Екипажът на Международната космическа станция ще бъде в следващата година 15 пъти и 14 пъти ще се върне в настоящата. „Общо космонавтите ще могат да посрещнат Нова година 15 пъти. Именно толкова пъти МКС ще прелети границата между 31 декември 2013 и 1 януари 2014”. За първи път космонавтите ще влетят в новата година в 16:08 московско време на 31 декември, когато ще прелитат над Австралия и Нова Зеландия. Окончателно в 2014 година станцията ще влети в 13:51 московско време, когато ще бъде над Тихия океан източно от Нова Зеландия. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Светът се подготвя за настъпването на Новата 2014 година (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди