изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
Инциденти в новогодишната нощ (ОБЗОР)    
Новини

Инциденти в новогодишната нощ (ОБЗОР)



София. Сравнително спокойно и без сериозни инциденти е преминала Новогодишната нощ в страната. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. През изминалата нощ е имало пожарни инциденти и незначителен брой инциденти, свързани с граждани употребили алкохол. Не са били регистрирани сериозни инциденти с пиротехнически изделия. 20-годишна жена е с опасност за живота, след като е скочила от прозореца на апартамент на седмия етаж, заради пожар в столичния кв. "Хиподрума" тази сутрин, съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. Сигналът за пожара е получен около 7,10 - 7,15 часа. Горяло е кухненско помещение в апартамент на седмия етаж в столичния кв. "Хиподрума". По първоначална информация, в помещението е била 20-годишна жена, която вероятно е решила да скочи от прозореца от горящия апартамент. Откарана е във ВМА, с опасност за живота е. Пожарът е бил погасен за около 15 минути от служители на пожарната.
В столичния квартал "Овча купел" възрастна жена е починала при инцидент, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Инцидентът се е случил преди полунощ. От полицията не потвърждават дали жената е била нападната. Води се следствие за уточняване на детайлите за това какво се е случило. От БНР съобщиха, че жената е била убита от крадци, при грабеж в апартамента й. Нападателите се издирват, разследването по случая продължава. Предполага се, че крадците са решили, че жилището е празно и не са предполагали, че ще попаднат на възрастната жена. След това са я нападнали, и от побоя, тя е починала.
През спешното отделение на болница "Пирогов" са преминали 378 пациента, от които 46 приети за последните 24 часа. Това каза Борис Клайн, дежурен на спешния екип в "Пирогов", който представи на брифинг случаите на минали през спешния хирургичен комплекс от 31 декември до момента. 50 пациента са преминали през травматологията, общо 7 са приети. Най-честите случаи на преминалите и приетите са били с кървене на чревния тракт. Това е нещо, което е обичайно. Не е имало сериозни травми, каза Клайн. Преяли и препили са били общо четирима, докато по Коледа бяха повече. В "Пирогов" са били приети и две момичета на 14 години, злоупотребили с алкохол, а общо препилите са били шестима.
224 136 пациенти са прегледани в "Пирогов" през 2013 г. От тях са били приети 44 519 или това прави - 20 % от преминалите през болницата. Това заяви на пресконференция д-р Стоян Сопотенски, заместник-директор на "Пирогов". „В сравнение с 2012-а, сме прегледали около 2500 пациента по-малко, и съответно толкова сме приели.
Пострадало от пиратка дете е настанено в болница в Пловдив, съобщи за Радио "Фокус"-Пловдив дежурен лекар в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ. Детето е докарано в Спешна помощ около 7.00 часа днес, с ранена ръка. Лекарите не се ангажират с оценка за сложността на състоянието му. Нощното дежурство на лекарите в Центъра е било натоварено, имало е случаи на препили. От сутринта тези случаи продължават.
Сравнително спокойно е протекло дежурството на лекарите в „Спешно отделение” в Бургас. Това каза за радио Радио „Фокус” - Бургас ръководителят на отделението д-р Лилия Линкова. Дежурните са помогнали в няколко случая, но те не са били сериозни, а пострадалите са освободени за домашно лечение.
„В първите часове на 2014-та година са приети четири момчета на около 20 години с повърхностни наранявания по ръцете от употреба на пиротехнически средства – пиратки и фойерверки. Раните им са обработени и те са освободени за домашно лечение. Има един случай на прекаляване с алкохол на празничната трапеза. Става дума за млада жена,чието състояние също е било леко и тя е освободена също за домашно лечение. Не е имало случаи на катастрофи. В спешното отделение най-много са хората с хронични заболявания - хипертонии и сърдечносъдови болести”, съобщи Надежда Гендова от пресцентъра на МБАЛ Бургас. Имало е и един случай на битово изгаряне на жена, от печка, която също е освободена за домашно лечение.
През последните години лекарите в спешно отделение в Бургас забелязват тенденция да намаляват случаите на пострадали от пиратки и фойерверки.
Две къщи горяха през изминалото денонощие във Велико Търново, съобщиха от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"- Велико Търново. В 02.58 часа вчера в Оперативен център-град Велико Търново е получен сигнал за пожар. Горяла е къща на улица "5-та" в с. Царевец, Свищовско. Причината за пожара е в процес на установяване. 150 квадратни метра покривна конструкция са унищожени. Произшествието е ликвидирано от екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - град Свищов. В 16.18 часа вчера в Оперативен център-град Велико Търново е получен сигнал за пожар. Горяла е къща в село Плаково. Причината за пожара е строителна неизправност - вградена греда в комин. 5 кв. м каратаван е унищожен, 30 кв. м. са опушените стени. Сградата е била спасена. Произшествието е ликвидирано от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Велико Търново.
Две тераси на жилищен блок в Търговище са горели, поради неправилно боравене с открит огън, съобщиха от ОД на МВР-Търговище. В 07.15 ч. вчера на тераса на жилище в кв. „Запад” на град Търговище – собственост на 66-годишен мъж, е възникнал пожар, който се е пренесъл и на съседна тераса в жилищния блок. В резултат са изгорели дограма и покъщнина на двете тераси. Няма пострадали хора. Причината за възникване на инцидента е неправилно боравене с открит огън. Пожарът е погасен от екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Търговище с два противопожарни автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Инциденти в новогодишната нощ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди