изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:20 EEST
Хаос на Острова заради наводненията, очакват се още необичайно високи приливни вълни    
По света Много части на Великобритания ще останат обхванати от бури, високи вълни и ураганни ветрове до края на уикенда, съобщават британските медии.

Метеорологичната служба на Великобритания предупреди в събота за засилване на ураганните ветрове и за заплаха от необичайно високи приливни вълни. Обявен е „жълт" код за опасност от поройни дъждове в Южна Англия и от сняг в Северна Англия и южните части на Шотландия. Очаква се да паднат до 40 мм валежи. Лошото време може да засегне трафика.

Властите в засегнатите райони вече започнаха да оценяват разрушенията.

Най-силно пострадали са графствата Корнуол и Девън, където са наводнени повече от 200 къщи, както и югозападните райони на Великобритания.

В уелското курортно градче Абъристуит вълни с височина от три метра нанесоха щети на инфраструктурата в крайбрежните участъци. Евакуирани са около 100 души. Наводнени са десетки магазини и хотели, разположени на брега.

Премиерът на страната Дейвид Камерън приветства „добрата работа" на спасителните служби и агенцията за околна среда в реакцията на поредните наводнения.

Експерти предупредиха, че метеорологичните условия във Великобритания до края на седмицата ще се влошават.

Кошмарното време, обхванало Великобритания, може да се задържи още две седмици. Предупреждението идва след най-силните бури за последните 20 години по британското крайбрежие, които оставиха стотици домове наводнени и отнеха живота на най-малко двама души.

Тялото на 27-годишен мъж от Съри е било открито на плаж в Корнуол, а една жена е загинала, след като е била повлечена от вълна в Кройд Бей, Северен Девън.

Продължава издирването на изчезналия 18-годишен Хари Мартин. В операцията се включиха 120 доброволци, които проверяват района около дома му в близост до Плеймаут. За последно той е бил видян в четвъртък следобед да върви по крайбрежен път, след като е напуснал дома си.

Междувременно в събота вечер в британската столица бе вдигната бариерата на Темза, която защитава града от наводнения, предизвикани от приливните вълни от страната на Северно море.

Метеорологичната служба на Великобритания предупреди в събота за засилване на ураганните ветрове и заплаха от необичайно високи приливни вълни.

Междувременно на международното летище в Ница, Южна Франция, бяха отменени 52 полета заради лошите метеорологични условия. 

От пресслужбата на летището съобщиха, че решението е свързано с ниската облачност и ограничената видимост на пистите.

Администрацията на летището е настанила 600 пътници в разположени в близост хотели. Около десет полета са били пренасочени към летищата в Милано и Марсилия. Отменени са полетите между френския град и Берлин, Виена, Женева, Лондон, Рим и Париж.

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Хаос на Острова заради наводненията, очакват се още необичайно високи приливни вълни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди