изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:50 EEST
Христо Стоичков изригна: "Златната топка" е манипулирана!    
СпортХристо Стоичков изригна срещу начина на определяне на носителя на "Златната топка". Носителят на трофея за 1994 г. съзря конспирация и обяви, че вотът е манипулиран. На церемония в Цюрих най-престижното отличие във футбола бе връчено на Кристиано Роналдо, който през 2013 г. не спечели нито един трофей с "Реал". Заедно с Роналдо на церемонията в Цюрих се изсипаха майка му, сестра му, приятелката му Ирина Шейк и сина му Кристиано.

Португалецът демонстрира приятелски чувства към президента на ФИФА Сеп Блатер, на когото уж се беше обидил преди няколко месеца. След като получи така жадуваната награда, Кристиано се разрева на сцената и си спечели както симпатии, така и подигравки.
"Златната топка" е манипулирана! - заяви Стоичков пред мексиканска телевизия. -  Никой не оспорва качествата на Кристиано, Меси и Рибери, показани тази година. Те са най-добрите на планетата. Това, което ме кара да се замисля, е кой гласува и по какъв начин. Рибери с всичко спечелено тази година как ще се прибере в Мюнхен и отново ще тренира? Нещата се смесват и трябва да се види кои марки плащат и определят кой ще спечели. Има много такива неща. Последно аз спечелих през 1994 година. След това дойде Сеп Блатер и вмъкна в играта футболисти от целия свят."
Подобно мнение изказа и президентът на УЕФА Мишел Платини, който бе сред гостите на церемонията. "Въпреки че Кристиано Роналдо е велик футболист, нещо се промени в „Златната топка“, откакто ФИФА пое организацията - заяви Платини. - Много съм разочарован, че Рибери не спечели. Догодина пак ще имаме спор Кристано – Меси, а през следващите години сигурно двамата отново ще се редуват като носители. В продължение на 50 години „Златната топка“ се даваше предимно на базата на спечелените титли на терена. Сега акцентът е най-вече върху представянето на отделния футболист и това е проблем."
Големият губещ Франк Рибери напусна залата тъжен и отказа каквито и да е изявления.
http://www.bgdnes.bg
 


Сходни връзки

Христо Стоичков изригна: "Златната топка" е манипулирана! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди