изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:48 EEST
ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР В С. КОЛАРЦИ    
Общество
Положителните януарски температури позволиха на община Тервел да открие строителната площадка на един от обектите, които ще бъдат изпълнени през 2014 година.


Става дума за центъра за социални услуги в с. Коларци. За да бъде изграден той, чрез средства по проект, одобрен от МИГ Тервел–Крушари, се извършва преустройство на бившата здравна служба в селото. Изпълнител на строителните работи е добричката фирма „Атанасов. М.” ЕООД. Стойността на ремонтните работи възлиза на около 140 000 лв. с ДДС. Работата започна с демонтаж на старата покривна конструкция и продължава с демонтаж на стари дограми и инсталации. На първия етаж върху площ от 150 кв. м се изгражда кухня майка. В нея ще се приготвя храна за възрастни хора от селата Коларци, Балик, Сърнец, Ангеларий и Оногур, както и за ползващите социална трапезария от същите села. След като започне работата на кухнята-майка, тя ще доставя ежедневно топла храна и за учениците в местното средищно училище. В него учат деца от първи до осми клас от същите пет села. Общината ще положи усилия храненето на учениците да стартира паралелно с началото на учебната 2014/ 2015 година. На втория етаж се разполагат помещения за лекарска и зъболекарска практика, както и две помещения за дневен център.
Освен строителни работи, проектът предвижда и доставка на кухненско оборудване. Избраният доставчик е бургаската фирма „БИС“ ООД. Предстои да бъде подписан договор с изпълнителя и да се достави и монтира оборудването. Това ще стане след приключване на строителните работи на първия етаж на сградата.
В държавен фонд „Земеделие“ вече се разглежда втори проект на община Тервел, който предвижда изграждане на център за социални услуги и в с. Нова Камена. И там ще бъде преустроена и оборудвана бившата здравна служба. В района на това село и околните села също има нужда от услуги за възрастни хора, както и за такива, които имат нужда от подпомагане. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР В С. КОЛАРЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди