изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 09:56 EEST
БАРЕКОВ ОЧАКВА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ДА Е СРЕД ПЪРВИТЕ ТРИ НА ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧ И РЕГИОНА    
НовиниОфициално бе открит новият офис на партията. Николай Бареков прогнозира, че движението му ще е сред четирите с евродепутати след изборите




Архиерейският наместник иконом Иван Дойчев освети офиса,  на гражданско движение „България без цензура” в присъствието на лидера му Николай Бареков, областния координатор Николай Нейчев, ексдепутата от Атака Калина Крумова, председателя на Общинския съвет в Балчик Виктор Лучиянов, симпатизанти. Отецът приключи с думите: „вярвам, че светлината, която ще излезе от този офис, ще стопли душите на доста добруджанци”.
По-късно пред журналисти Николай Бареков каза, че преди две години, когато за пръв път е бил в Добрич с предаването „България без цензура”, обещал, че ще направи така, че да работи ефективно за града и неговите граждани. Той съобщи, че в новооткрития офис ще има юрист. Една от целите на движението е доброто представяне на европейските избори. Очаква в Добрич и региона то да има изключително висок резултат. „Няма как да сме извън първата тройка в града и областта. Има много сериозни процеси на разпад тук в ГЕРБ. Ще ги разберете в най-скоро време. Доста скандали ще има сред останалите политически формирования”, заяви Бареков. „При всички останали са стари политически муцуни, които са забъркали поредната формула за своето политическо оцеляване. Ние нямаме проблеми в миналото си. Просто, ние сме новите”, заяви Николай Бареков.
Той съобщи, че след учредителния конгрес на „България без цензура” до 15-20 февруари трябва да се проведат общински събрания, да се изберат общински лидери. „Аз ще бъда тук при избора в повечето от общините”, каза още той. Според него, важни са не само европейските избори, а трябва да се помага изключително много на хората. „Ние трябва да сме непрекъснато при хората, защото, в противен случай става страшна капсулация. Сещаме се за избирателите само като дойдат избори. Най-тежките оплаквания, които аз чух от хората тук в Добрич, бяха от капсулацията на местната власт и депутатите”, заяви още Николай Бареков. В Добрич той заяви, че заставам изцяло зад колегите-журналисти, които са привиквани във връзка със скандала АБВ. Той препоръча да бъде питан Бисер Петното за срещата Първанов-Петков-Борисов. „Моята информация е от Националната служба за охрана. Защо прокуратурата вика Кристина Патрашкова, а не вика Тодор Коджейков и бодигардовете на Бойко Борисов от НСО. Те много добре знаят за тези срещи с Петното и Румен Петков. Защото, аз твърдя, че тези срещи в Банкя са се състояли”, заяви Николай Бареков. Той отправи упреци към Георги Първанов за това, че направил най-големия си провал  като президент през 2005 година, когато обяви във вестник „Труд” един месец преди изборите, че следващата коалиция трябва да бъде тройна. „Изборите ясно показаха, че две от тези три партии – БСП и НДСВ, можеха да управляват заедно България със 138 депутати. Ако това се беше случило, сега нямаше да си говорим за Бойко Борисов като министър-председател. Той щеше да бъде просто поредната пионка от пъзела на царя и на Първанов. Първанов обаче се намеси в тези преговори и вкара в управлението ДПС”, каза Бареков. Той упрекна Георги Първанов и за това, че е е направил Бойко Борисов премиер, след като президентът силово наложил в парламента да бъде приет закона за мажоритарните избори. „Същите тези двама днес продължават да се гаврят с медиите и с народа като обясняват, че всъщност те нямали нищо общо помежду си и това не е поредния паразитен проект, платен от един финансов център, който финансира всички нови политически проекти без нашия”, заяви Бареков.
На въпрос кой е финансовият център, който плаща на Първанов, той припомни, че на площада в Добрич за пръв път е чул от гражданин, земеделски производител, че Борисов е усвоил по време на неговото управление 4 милиарда лева. За това, че е съобщил тази информация в София, като е казал, че така говорят по площадите на България, срещу него адвокат Марковски е завел дело. „Ако това, което хората говорят е вярно, аз не виждам, кой освен Борисов има финансовата и медийна мощ, за да финансира подобни проекти. Но, той много внимателно си харчи парите. Видяхте, в деня и часа, в който стартира проекта на Първанов и той го обяви първи във Фейсбук, спря другия проект „Ранобудните студенти”. Просто, като един робот им изключи щепсела от захранването и те застинаха в гротескна поза. За друг, който да плаща политически проекти и кампании, аз не знам”, заключи Николай Бареков.
Според него, шанс да влязат в европарламента има за четири формации – трите парламентарно представени партии и „България без цензура”. Очаква да спечелят между 2 и 4 места в Европейския парламент. Най-много гласове предвижда да вземат от двете партии, които в момента се водят като партиите на статуквото – БСП и ГЕРБ. Като резултат най-много те ще бъдат губещи, каза още Николай Бареков.
 


Сходни връзки

БАРЕКОВ ОЧАКВА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ДА Е СРЕД ПЪРВИТЕ ТРИ НА ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧ И РЕГИОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди