изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:42 EEST
Училищата в София-област са в грипна ваканция    
ОбразованиеЗаради грипната епидемия, обявена на територията на София-област, всички училища на територията ѝ ще са в 7-дневна ваканция, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Грипната ваканция е в сила само за училищата в София-област, но не и за тези в столичния град.

Покачване на заболеваемостта има почти в цялата страна, а в 5-6 области стойностите са близки до нужните за обявяването на епидемия.

Засега освен в София-област грипна епидемия беше обявена и в Бургас.

Там до 22 януари са преустановени учебните занятия, прекратени са плановите операции в лечебните заведения и са преустановени свижданията.

"Грипът не е настинка, не е друг респираторен вирус, той заслужава малко повече внимание. Навременното лечение обаче води до по-бързо оздравяване", подчертава националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той обясни, че всеки от щамовете има определени характеристики.

Щамът "Калифорния" например е характерен с ранна суха, упорита и дразнеща кашлица, която се задържа дълго време. Този щам атакува най-вече младежите.

Щамът "Масачузетс" засега почти не се регистрира. "От 100 вируса, които изолираме сега, 95 са "Калифорния", казва д-р Кунчев.
http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Училищата в София-област са в грипна ваканция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.80 секунди