изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:51 EEST
Русия назначава аграрни аташета в 30 страни    
По света Руският министър на селското стопанство Николай Фьодоров заяви, че Русия, която през 2012 г. стана член на Световната търговска организация, ще назначи нови дипломати - аграрни аташета, в 30 страни по света, съобщава РИА „Новости".

В рамките на аграрната изложба „Зелена седмица 2014" в Берлин своите постижения в областта на селското стопанство представиха около 400 руски компании от 20 региона. Мероприятието бе посетено и от министъра на селското стопанство Николай Фьодоров, който отбеляза, че Русия вече е сред най-сериозните играчи на световния пазар за селскостопанска продукция. Нейният потенциал тепърва ще се разгръща с оглед на големите й богатства, а именно черноземни почви, сладководни ресурси, на фона на разрастващия се проблем с изхранването на населението в световен мащаб.
Според него, аграрните аташета ще съдействат допълнително за лансирането на руската продукция на външните пазари. Следва да се уточни, че на този етап вече са назначени 11 такива аташета - в Канада, САЩ, Великобритания, Франция, Германия и други страни.
Новите 19 аташета ще работят в страни, с които Русия има най-голям двустранен търговски стокообмен в областта на селското стопанство. „Нашите аташета ще трябва да работят, спазвайки правилата и защитавайки интересите на Световната търговска организация, но заедно с това ще трябва да бранят и интересите на руските селскостопански производители от различни дискриминационни мерки и прегради, да лансират руската продукция на чуждите пазари", - отбелязва Николай Фьодоров.
Министърът съобщава, че по предварителни данни на изложбата в Берлин руснаците вече са подписали с партньори от други страни споразумения на стойност над 200 млн. евро.
„По отношение на редица продукти (зърно, картофи, олио, захар) руските селскостопански производители осигуряват устойчиво превишаване на праговите стойности, определени от така наречената Доктрина за продоволствена сигурност на Русия, която бе утвърдена през 2010 г. от тогавашния президент Медведев. Забелязват се положителни тенденции в достигането на показателите по отношение на месото и месните продукти, рибните продукти. По магазините ще се появяват все повече руски продукти. Русия става все по-малко зависима от вноса и ще повишава потенциала си за износ", - бе подчертал преди време министърът.
През март руската продукция ще бъде представена за първи път на аграрна изложба в Япония, а освен това, пак през тази година, Русия ще демонстрира аграрно-промишления си потенциал и във Великобритания.  http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

Русия назначава аграрни аташета в 30 страни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди