изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:20 EEST
ГРИШО ДАДЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ, НО СИЛИТЕ МУ СТИГНАХА САМО ЗА СЕТ СРЕЩУ НАДАЛ    
Спорт За съжаление тенисът е спорт, в който и добре да играеш, понякога напускаш корта като загубил. Такъв бе и случаят вчера - Григор Димитров изнесе силен мач, и макар че на моменти стана жертва на нервите и пропусна златни шансове, все пак даде всичко от себе си и се бори докрай с цялото си сърце. Този път това не бе достатъчно в мача му от четвъртфиналите срещу Рафаел Надал, спечелен от световния №1 с 3-6 7-6(3) 7-6(7) 6-2.

Въпреки всичко Гришо заслужава поздравление за цялостното си представяне на Australian Open, включително и вчера, успявайки да притисне Надал до стената и в голяма част от мача го принуждаваше да покаже най-доброто, с което разполагаше в момента. За съжаление силите на Димитров стигнаха само за сет, но отличните игри в Мелбърн не останаха невъзнаградени - чек за близо 240,000 щатски долара и 360 точки за ранглистата, които ще го изкачат до рекордното в кариерата му №19 в света. А и не само това - признанието от фенове, колеги тенисисти и специалисти за играта и начинът, по който измъчи шампион като Рафаел Надал.

В началото на четвъртфинала Надал спечели жребия и избра да посреща, може би надявайки се, че Гришо ще е притеснен. Нищо подобно - геймът започна и завърши с ас, веднага след това хасковлията проби и след нова порция гръмотевични сервиси си осигури преднина от 3-0. Рафа постепенно се съвзе от връхлетялата го буря, но в своите подавания Димитров бе просто железен и малко по-късно вече водеше с 5-2, печелейки 100% от точките, вкарани на първи сервис. Дойде ред да сервира и за сета, но началото не бе много добро - двойна и непредизвикана грешка, но при 0-30 последва форхенд уинър и три поредни аса! Какъв начин да спечелиш сета, и то срещу Рафаел Надал - негов първи загубен за тазгодишния Australian Open.

На старта на втората част испанецът имаше леко предимство и се възползва по най-добрия начин от няколкото неточности в играта на противника си, повеждайки с 2-0, но веднага след това върна жеста, допускайки нечуваните за Надал три двойни грешки в един гейм. При 2-2 дойде ред на нов изключително оспорван сервис гейм на световния №1, а за това, колко притиснат до стената се чувстваше, говори и реакцията му при една от спечелените точки - Рафа просто полудя от радост, стискайки юмрук и надавайки мощен вик "VAMOS"... а бе спечелил просто едно разиграване.

В крайна сметка Надал измъкна подаването си, а след това битката продължи с пълни сили, но посрещащите така и не стигаха до успех. Дойде ред на тайбрек, в началото на който ръката на Григор трепна и направи двойна грешка, а до края Рафа бе просто безупречен и не само, че спечели всички точки на свои сервис, ами при 6-3 достигна до нов минипробив и равенство в сетовете.

В третата част качеството на тениса спадна, но пък драмата и обратите не липсваха - първо Надал се възползва от слаб сервис гейм на българина и поведе с ранен пробив и 4-2, но пък веднага след това испанецът допусна серия от неточности и след двойна грешка пропиля преднината си. Стигна се до 5-6 и сервиращ за оставане в сета Рафа, когато страхотен бекхенд уинър от ретур, последван от фрапираща грешка на Надал и удар, почти излязал извън стадиона, доведоха до сетбол. За съжаление Григор направи подобно на Рафа изпълнение от ретур и пропусна шанса си.

В тайбрека първият минипробив дойде след уникално отиграване, в което Надал направи лоб след къса на Димитров, отговорът на Гришо бе фамозен хотдог-лоб, достигнат с последни сили от Рафа, но за съжаление след още няколко размени на удари от дъното на корта българинът допусна грешка. Григор бързо се върна в тайбрека, но веднага след това историята се повтори - форхенд в аут и нов минипробив, но пък при 4-5 точки Надал също стана жертва на нервите и след две нехарактерни непредизвикани грешки даде сетбол на противника си, и то на негов сервис. За съжаление в този толкова важен момент Гришо върна жеста след нова грешка при на практика празен корт, а при 7-8 за кой ли път ръката му трепна и изкара удара си в аут, което означаваше и край на този толкова емоционален сет.

В оказалата се последна четвърта част, Григор Димитров вече започна да става жертва на натрупаната умора, а в същото време и хъсът в играта му намаля след нещастно загубения тайбрек. Надал бе на другия полюс - окрилен от измъкнатия със зъби и нокти сет, Рафа вече летеше по корта и започна да има сериозно предимство в разиграванията. Испанецът спечели първите три гейма, а при 5-2 последва нов пробив, сложил и край на австралийското лято за Григор Димитров.

 


Сходни връзки

ГРИШО ДАДЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ, НО СИЛИТЕ МУ СТИГНАХА САМО ЗА СЕТ СРЕЩУ НАДАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.73 секунди