изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА БЪРЗ ВЛАК    
ИкономикаИнформационните агенции съобщиха, че билетите за бързите влакове ще поскъпнат с 8.4 на сто от 1 март, като цитираха изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Христиан Кръстев, който заедно с транспортния министър Данаил Папазов присъстваха на символична първа копка за модернизация на жп линия между Пловдив и Септември.

Кръстев е съобщил още пред журналисти, че няма да има поскъпване на мястото в спален вагон, като е добавил, че през последните четири години цените на билетите не са повишавани въпреки инфлацията. На практика жителите на Добричка област няма да бъдат засегнати от увеличението на цените, тъй като възстановения влак, познат на всички като "Албена", не е бърз. Ако обаче на някой му се наложи да пътува от Варна, то билетът за бързия влак от Варна до София вече ще е не 29.10 лв., а 31.30 лв.
Автобусните превозвачи не планират вдигане на цените на билетите за автобус, увери ръководителят на най-големия превозвач в региона "Пътнически превози" инж. Валентин Василев. "Към момента има задържане на цените на горивата. По-големите ни разходи ще дойдат от повишаването на заплатите, но засега не можем да увеличим цените, защото на практика няма работеща икономика. Транспортът е функция на икономиката" - каза Василев.
В сила е наредбата за издаването на билети от касов апарат, като Василев заяви, че вече по всички направления, по които се пътува извън града шофьорите издават такива билети. С касови апарати са снабдени и обслужващите автобусните линии от разписанието на Добрич на "Пътнически превози". Василев добави, че и колегите му имат закупени апарати и издават касов бон, вместо билетче. НДТ


 


Сходни връзки

ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ЗА БЪРЗ ВЛАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди