изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:29 EEST
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР


Хасково. 54-годишен хасковлия и 29-годишният му син са задържани за притежание на дрога и антични монети и предмети. Вчера криминалисти от РУП - Хасково извършили претърсване в жилище на бул. „България“ в града, обитавано от бащата. В него са открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин, и електронна везна с остатъци по нея, реагиращи на канабис. В хода на претърсването в помещението е намерена разглобена двуцевна ловна пушка без полуложа и идентификационни номера и над 180 старинни антични монети. Открити са и метални антични предмети и елементи, за които днес предстои експертиза от Историческия музей. От апартамент в същата сграда, ползван от сина, полицаите иззели 60 гр канабис и 2 хапчета метаамфетамин. Действията на полицейските служители са съгласувани и докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково. Бащата, който е познат на органите на реда, и синът му са задържани за срок до 24 часа по образуваните две досъдебни производства. /снимки/

Хасковските криминалисти предотвратиха измама за 500 лева. Двама харманлийци и любимчанин са задържани за опит за измама. Вчера в 00.10 часа в РУП-Хасково е постъпил сигнал от 75-годишна жена от село Гарваново. Пред полицаите тя разказала, че на домашния й телефон позвънил мъж, който поискал пари за пострадал роднина. Внукът на жената веднага се усетил, тъй като същия ден полицаите, обслужващи района, предупредили жителите на селото да внимават за подобни измами. След подадения сигнал и след проведени оперативно-издирвателни действия, познатите на органите на реда млади мъже /на възраст 22, 19 и 21 години/ са задържани като съучастници в извършване на престъпление по смисъла на чл. 209 от НК. Установен е и лекият автомобил „Фолксваген Пасат“, собственост на любимчанина, с който са се придвижвали. Мъжете признали пред разследващите, че са били наети като мулета от мъж от Бургас. Работата по случая продължава.

Общо 664 артикула със защитени търговски марки иззеха икономическите полицаи при съвместна проверка с митничари на ГКПП ”Капитан Андреево”. Вчера са извършени две проверки на товарни автомобили „Мерцедес” и „Волво”. В първата кола, шофирана от 39-годишен мъж от село Татарево, са открити 339 артикула, а в товарния отсег на втората - управлявана от 41-годишен свиленградчанин - 325. Стоките със защитени търговски марки са иззети и са образувани досъдебни производства.

София. В полицията е задържан 24-годишен мъж, замесен в  телефонни измами. След проведени процесуално следствени действия било установено, че Г.Т. от София изиграл ролята на муле в няколко случая. В края на март миналата година 64-годишен мъж бил въведен в заблуждение след телефонно обаждане, че негова позната се нуждае от животоспасяваща операция. Потърпевшият предал на задържания 1500 евро. През октомври по същата схема пострадала и 84-годишна столичанка, разделила се с 2140 лева. В началото на декември 2000 лева на младия мъж предал и 91-годишен пенсионер, за да „помогне на свой приятел в нужда“. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура, на задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата в полицията по установяване на съпричастността му към други подобни престъпления продължава.

Във Второ РУП е задържан извършител на грабеж. На 8 януари 25–годишна столичанка се оплакала в полицията, че същия ден, около 21.00 часа, в района на улиците ”Опълченска” и ”Козлодуй”, била нападната от непознат. След като я повалил на земята, той издърпал мобилния й телефон и избягал. При проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите задържали 21-годишен иракски гражданин, пребиваващ на територията на страната с хуманитарен статут. По случая било образувано досъдебно производство, а чужденецът - задържан в полицията с мярка до 24 часа. След доклад на материалите по делото в Софийската районна прокуратура му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работа в полицията по установяване на съпричастността му към други  подобни престъпления продължава.

Благоевград. Вчера, около 18.53 часа, в РУП- Гоце Делчев бил подаден сигнал от тел.112 за починала 77-годишна жена. Тялото било намерено в избено помещение на частен дом в града. Пристигналите на място полицейски служители установили прободни рани по тялото на жената. След незабавно проведени издирвателни действия, в сутрешните часове днес, полицейските служители задържали извършителя - М.Х. /20 г./ от същия град. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 ал. 1 от НК.

Половин час след полунощ днес в РУП – Разлог бил получен сигнал от спешния център в града за мъж с прободна рана от остър предмет в корема. Пристигналите на място полицейски служители изяснили самоличността на пострадалия – 27-годишен мъж от с. Краище. При последвалите незабавни издирвателни действия криминалистите, работещи по случая, установили извършителите - А.И. /23 г./ и И.И. /21 г./, и двамата от същото село. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

След предприети незабавни издирвателни действия полицейски служители на РУП – Петрич задържали 57-годишния петричанин И.Г. . По първоначални данни преди дни той е извършил кражба на ел.кабел, захранващ апаратура за поддържане на интернет мрежа. По случая е образуван заявителски материал.

Враца. Специализирана полицейска операция срещу незаконното притежаване на огнестрелно оръжие била проведена вчера на територията на Мездра. В къща и прилежащите й постройки в с. Лик, собственост на С.С. /63 г./,полицаите намеренили три пушки и газов пистолет, всичките без документи, и повече от 100 боеприпаса от различен калибър. По случая в РУП - Мездра е образувано дознание за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава. Отново в същото село, в къща, собственост на Г.К. /57 г./, били открити и иззети 60 боеприпаса от различен калибър и за различно оръжие, 15  кутии с ловен барут и фитили. По случая в районното управление е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

Плевен. Младеж, блъснал пешеходка и избягал от местопроизшествието, е установен от плевенски полицаи. Около 6.30 часа вчера, на площад „Иван Мендиликов“ в града, лек автомобил „Ауди 80“ ударил правилно пресичаща на пешеходна пътека 68-годишна жена. Пострадалата била настанена за лечение със счупена ключица, без опасност за живота. Непосредствено след произшествието автомобилът изчезнал в неизвестна посока. След организирани оперативни действия, около 8.00 часа, виновникът установен – 19-годишен от село Комарево. Той е открит в дома си. Изпробван е с техническо средство за алкохол и уредът е отчел положителен резултат - 1.83 промила. За престъпление по чл. 343, ал. б от НК е уведомен прокурор. Работата по случая продължава.
 
Перник
. Двама криминално проявени са задържани за множество кражби.
Акцията е проведена преди ден на територията на с. Рударци. Служители на пернишкото Второ РУП задържали криминално проявените и осъждани за кражби местни жители В.Б. /25 г./ и брат му Р.Б. /26 г./ В дома на двамата са намерени множество крадени вещи от вили и къщи в селото. Задържани са за срок до 24 часа. Процесуално-следствените действия продължават.

Крадена кола е открита вчера от служителите на реда при обход на района на ул. „Трайчо Живков“. Полицаите забелязали спрения там лек автомобил „Ауди А3” с шуменска регистрация. При направена справка било установено, че колата е противозаконно отнета от столицата на 21 януари тази година. Колата е прибрана на съхранение в полицията. Работата по случая продължава.

Кърджали. Лек автомобил “Фолксваген”, обявен за издирване от Интерпол, е открит в Кърджали. При проверка в диагностичен пункт на Пътна полиция и направена справка в Шенгенската информационната система е било установено, че колата се издирва като открадната в Белгия. Автомобилът е иззет и е на съхранение в РУП - Кърджали. Работата по изясняване на случая продължава. 

Стара Загора. Досъдебно производство е образувано срещу 42-годишен мъж от Казанлък. В хода на проверка на товарен автомобил „Ситроен“, извършена вчера в близост до ж.п.прелеза на с. Тъжа, служители на РУП – Казанлък установили, че шофиращият колата З.К. изкупувал черни метали без за притежава необходимия лиценз за това. По случая е образувано досъдебно производство.

София-област. Близо 13 000 къса безакцизни цигари са иззели полицаи от Самоков  от павилион за хранителни стоки в хода на проведена вчера специализирана полицейска операция срещу нелегалното съхранение и разпространение на акцизни стоки. Около 7.20 часа служители на РУП - Самоков извършили проверка в търговския обект. Управителят на павилиона – 22-годишен местен жител, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК и е уведомена Районна прокуратура - Самоков.

Пазарджик. Млад мъж е задържан в РУП - Пазарджик за притежание на наркотични вещества. Вчера, около 14.00 часа, екипи на сектор „Криминална полиция” извършили претърсване в дома на 23-годишния пазарджиклия М.В. Там били открити около 10 грама бяла прахообразно вещество и около един грам зелена листна маса. При направените полеви наркотестове се оказало , че става дума за амфетамин и марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят й е задържан в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано дознание.

Четирима роднини са задържани в ареста на РУП - Пазарджик за извършени от тях вандалски прояви. По първоначална информация, вечерта на 21 януари Я.М. /33 г./ от пазарджишкото село Драгор се прибрал в дома си ядосан на братовчеда си Я.К., който е и негов съсед. Мъжът решил да се отмъсти и изпотрошил 11 прозореца със стъклопакет и входната му врата. Научавайки за случилото се 35-годишният родственик се афектирал, мобилизирал семейството си и заедно със съпругата и сестра си нахлули в дома да Я.М. Там те изпотрошили телевизор, монитор, бяла и черна битова техника, спалното обзавеждане и шест прозореца. В крайна сметка и четиримата се озовали в ареста на РУП-Пазарджик, а спрямо тях се водят бързи производства.

 


Сходни връзки

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди