изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:06 EEST
Три правителства не решават проблемите с трафика на наркотици, на хора и контрабандата    
ПолитикаТри правителства – на ГЕРБ, служебното и сегашната коалиция между БСП, ДПС и АТАКА не решават основните проблеми, които се констатират в докладите на Европейската комисия. Това са трафика на наркотици, трафика на хора и общата контрабанда най-вече на цигари и алкохол. Това е становището на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова по повод критичния доклад на ЕК за правосъдието и вътрешния ред.

Всяка година докладите на Брюксел, на Държавния департамент на САЩ, а от миналата година и на руското правителство са едни и същи. Техните становища потвърждават ширещата се корупция, организираната престъпност и проблемите в съдебната система, които създават проблеми със сигурността в България.

Организираната прeстъпност си съществува, независимо какво е правителството. Тя е в комфорт, което означава че властта е уплашена или зависима. По отношение на контрабандата и трафика на наркотици, директора на Агенция „Митници“ Вальо Танов беше сменен, но още не се констатира напредък. Директорът на „Гранична полиция“ Захари Пенов обаче продължава да заема поста вече при три правителства, въпреки че във всеки доклад получаваме критики по отношение на трафика на хора. Ситуацията не се променя и това се отразява негативно на преговорите ни за влизане в Шенген. 

България загуби доверието на Европейската комисия като страна партньор. При три правителства се говори за злоупотреба с власт, но никой не бърка с пръст в раната. Вече няма обществено доверие във властта. Продължава политическата намеса и натиск върху съдебната система, като не се решават знакови дела срещу организираната престъпност и корупцията. Това срива доверието към съдебната система и прокуратурата, е становището на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова.

 


Сходни връзки

Три правителства не решават проблемите с трафика на наркотици, на хора и контрабандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди