изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:36 EEST
Две осъдителни присъди по наказателни дела постанови през седмицата Окръжен съд - Добрич    
Ред и сигурностДве осъдителни присъди по наказателни дела постанови през седмицата Окръжен съд-Добрич

С Присъда от 22.01.2014г. Окръжен съд – Добрич призна Ивелин П.Д., живущ в с. Царичино, общ. Балчик, за виновен в това, че на 11.08.2013г. направил опит да отнеме чужда движима вещ – велосипед марка „Балкан” от владението на Пенчо Иванов Колев от гр. Балчик като употребил за това сила, придружена с нанасяне на тежка телесна повреда, от която настъпила смърт. Съдът е определил наказание „доживотен затвор”, което е заменил с наказание „лишаване от свобода” за срок от двадесет и една години. Наказанието следва да се изтърпи при първоначален строг режим.

Окръжен съд – Добрич е осъдил подсъдимия Ивелин П.Д. да заплати на съпругата на починалия Пенчо Иванов Колев сумата от 50 000 лв. обезщетение за причинените неимуществени вреди в резултат на престъпното деяние.

Обезщетение от по 40 000 лв. е присъдено и за всеки от синовете на починалия Пенчо Иванов Колев.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в 15-дневе срок от обявяването й.

 

С Присъда от 24.01.2014г. Окръжен съд – Добрич призна Ангел В.Д., живущ в гр. Варна, за виновен в това, че на 30.08.2012г. в землището край с. Българево, общ. Каварна, в качеството си на длъжностно лице – „ст. полицай” при РУ „Полиция” гр. Каварна, с цел да набави за себе си имотна облага от 50 евро, равностойни на 97,79лв., превишил властта си, произтичаща от правомощията по Закона за движение по пътищата, като от това произлезли вредни последици за двама немски граждани. Съдът е определил наказание „лишаване от свобода” за срок то осем месеца, чието изтърпяване отложил по реда на чл. 66 от НК за срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в 15-дневе срок от обявяването й.

24.12.2013 г.   Пресслужба Добрички окръжен съд           

 


Сходни връзки

Две осъдителни присъди по наказателни дела постанови през седмицата Окръжен съд - Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди