изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:58 EEST
Заради новата окупация: Волен поиска оставка от Цветлин Йовчев    
ПолитикаПредседателят на "Атака" Волен Сидеров поиска за втори път оставка от вътрешния министър Цветлин Йовчев. След като през лятото националистът възнегодува срещу пасивността на полицията при ексцесиите пред централния офис на партията, днес той изрази недоволство от втората окупация на Софийския университет.

"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: Хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата, републиката по чл. 106 и чл. 108. Моят въпрос към Прокуратурата, Главния прокурор, Софийския градски прокурор, Районна прокуратура, е защо не се самосезираха вече трето денонощие, не реагират на престъпленията, които изредих. Лицата, които са окупирали Софийския университет, твърдят, че не признават държавата и не признават Конституцията. Това са престъпления срещу Републиката по Глава първа", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров попита защо не са взети до момента мерки за задържането на тези лица. Той припомни как Прокуратурата е действала светкавично срещу него, а сега, трето денонощие, не се предприема нищо. Националистът подчерта, че тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос. Той попита Йовчев защо полицията не се е намесила до момента и добави: "МВР, полицията е длъжна да се намеси винаги, когато види, че има извършено престъпление. В случая, това е така. Имаме очевидно престъпление. Казах вече, хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство, те са изгонили охраната. Извършили са насилие над охранители. Единия от тях са го заключили. Има разпореждане за обществено имущество, за което има специален текст в Наказателния кодекс, повреда на имущество и т.н. За всичко това до момента трябваше да бъде санкционирано от МВР и от Прокуратурата. Тяхното бездействие, всъщност е съучастие към тези престъпления".

Според Волен Сидеров още петък вечерта въпросните окупатори е трябвало моментално да бъдат задържани и вече да се води досъдебно производство. "Това трябваше да направи полицията, която иначе много бърза, когато се отнася до действие срещу политически лица. Например, представители на "Атака". В случая, обаче, полицията бездейства и това е поредния повод да поискаме оставката на министър Цветлин Йовчев, който продължава по един абсолютно антидържавнически начин да толерира престъпни действия, хулиганство, варварство в центъра на София", добави още лидерът на националистите.

Същевременно Волен Сидеров сезира и главния прокурор Сотир Цацаров:

ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ

СЪОБЩЕНИЕ

От: Волен Николов Сидеров,
Председател на ПП “Атака“
Адрес: гр. София, ул. „Врабча” № 1,


Основание: чл. 205 във вр. чл. 208, т. 1 и 209 от НПК



УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

На 27.01.2014 г. лицето Манол Глишев заяви, че единствената свободна територия в момента са коридорите на Алма матер. Същият Глишев обяви, че не признава държавата в този и вид, че не признава Конституцията и че единствените хора в страната, които на практика се намират в Европейския съюз са окупаторите на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а отвъд бариерите на СУ няма Европа и държава.

Вероятно знаете, че Манол Глишев е едно от лицата на т.н. „окупатори”, които на 25.01.2014г., напълно противозаконно и престъпно завзеха сградата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”. Със своите действия, тази малка група лица извърши серия от престъпления по смисъла на НК на Република България, които подкопават устоите на държавата. По тази причина считам, че Вие, в качеството си на лице осъществяващо върховенството на закона, следва да предприемете, възможно най-бързо, всички действия, за които сте не само оправомощен, но и задължен да предприемете, съгласно закона.

За тези действия е налице не само повод, а и достатъчно данни. Само обстоятелството, че лицето – окупатор Глишев не признава държавата, не признава Конституцията и участва в престъпна група, която с цел промяна на държавното устройство, извършва насилствени действия по завземане на сградата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”.

Редно е, всички участници в тази престъпна група да бъдат установени и да бъде потърсена отговорност за техните действия, съгласно действащите закони в Република България.

С уважение:
Волен Сидеров
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Заради новата окупация: Волен поиска оставка от Цветлин Йовчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди