изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:43 EEST
Пенсионираха герой от "Кулезич гейт"    
НовиниСкандалният зам.-шеф на ГДБОП Валентин Цоновски е бил пенсиониран на 28 януари т.г. Това съобщиха за БЛИЦ от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Цоновски бе преместен там след вливането на част от антимафиотите в ДАНС.

Името на бившия шеф от отдел "Антитерор" се свързва с това на ексначалника на ГДБОП Станимир Флоров. Двамата са сочени и за близки до Цветан Цветанов. Според свидетели по делото "Килърите" именно Цоновски и Флоров са обикаляли Ловешкия затвор и са принуждавали пандизчии да дават показания срещу Янко Попов-Туцо и останалите от групата за мокри поръчки. Преди месеци пък осъденият на първа инстанция на доживотен затвор, като лидер на групата за убийства "Килърите", Петър Стоянов -Сумиста се оплака, че Цоновски му е обещал най-тежката присъда у нас още през 2011 г. 

Някои от принуждаваните да свидетелстват твърдят, че са подавали жалби до прокуратурата заради оказания им натиск. Явно обаче или твърденията им не са взети в предвид, или пък не са доказани, тъй като Цоновски излиза от МВР като пенсионер с 27 години трудов стаж в МВР. Освен това си взима 20 заплати и ще му бъдат изплатени неизползваните отпуски. Според различни източници сумата варира между 30 и 40 000 лева. 

На едно от заседанията по делото срещу Валентин Янев-Бореца той заяви пред БЛИЦ, че е бил притискан от Цоновски и други служители на МВР, за да свидетелства срещу Антон Петров-Хамстера и Алексей Петров. "Йордан Монов от ГДБОП, Калин Георгиев и Валентин Цоновски много пъти са ми казвали, че ключът от килията ми е в ръцете на Тони Хамстера и Алексей Петров. Предложиха ми голяма сума пари, за да свидетелствам срещу Хамстера и Алексей Петров и ми бяха казали, че проблемите ми ще бъдат разрешени на мига, ако го направя. Казвал съм го много пъти в съдебна зала, но никой не ми обръща внимание, а го приемаха за напълно нормално", каза тогава Бореца.

Цоновски е главно действащо лице и в скандала с есемесите на Люба Кулезич. Изтеклите съобщения свидетелстват, че той е бил в изключително близки отношения с тв водещата, която е изключително активна по делото "Килърите". 

От ГДНП съобщиха за БЛИЦ, че от днес е пенсиониран и шефът на "Жандармерията" Георги Златков. На негово място застава заместникът му - Красимир Добрев. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пенсионираха герой от "Кулезич гейт" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди