изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:49 EEST
БИБЛИОТЕКАТА ГОСТУВА НА „ХОБИСКЛУБ”    
КултураПо повод 27 януари и 136 години от Освобождението на Добрич от османско робство регионална библиотека „Дора Габе” гостува на хората от „ХобиСклуб”. Целта на посещението бе възпоменателна за освободителите - герои, борили се за освобождението на добруджанския край.

Въпреки тежките зимни условия от преспи сняг, членовете на „ХобиСклуб” се събраха в утвърдените в практиката за тях дни за общуване в клуба си, за да събеседват по предварително определена тема. Присъстващите, макар и в по-малък състав, проявиха подчертан интерес към изнесената от библиотечен специалист историческа справка - информация за събитията, станали преди 136 г. на добруджанска земя, за героизма на ген. Цимерман и всички паднали в борбата с турско-египетските  пълчища. Прочетени бяха откъси от книгите на свещеник Павел Атанасов „Народностни  материали за Добруджа” и „Исторически бележки из нашето минало...” на Иван Генов. Членовете на „ХобиСклуб” бяха запознати и с притежавани тематични заглавия от РБ ”Дора Габе” отдел ”Краезнание”.
На 5 януари бяха отбелязани 205 години от рождението на Луи Брайл – създателя на азбуката за слепи. Не по-малък беше интересът на хората със зрителни увреждания към тема за Луи Брайл и неговата азбука. Библиотекарят предостави библиотечни документи на брайлов шрифт – списание „Звук и светлина” за разглеждане.
Съвместната среща завърши с възрожденски песни и рецитиране на патриотични стихове. Не липсваха и снимки, документиращи проявата. НДТ          


 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕКАТА ГОСТУВА НА „ХОБИСКЛУБ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди