изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:17 EEST
Секретна система ще ни шпионира в колата    
Европейски съюзПолицията ще ни блокира от разстояние в колата, ако караме с превишена скорост или сме откраднали возилото. Това предвижда секретна разработка на Европейския съюз, съобщи правозащитната организация Statewatch. Идеята е всички серийни автомобили от страните членки да бъдат оборудвани със специални радиоуправляеми електронни блокировки.

Мярката цели да помогне за задържането на автокрадци, други престъпници или дори шофьори, които превишават скоростта.Идеята хрумнала на Постоянния комитет за сътрудничество в областта на оперативния контрол за вътрешна сигурност, който е общоевропейски координатор за оперативна работа на специалните служби и полицията. Той бил създаден през 2010 г. и почти веднага разработил програмата „Европейска мрежа на технологии за подкрепа на правозащитната дейност”.

През 2012 г. програмата е била финансирана с половин милиард евро. За разработването, изпитанията и внедряването на новите устройства били определени 6 години. Това означава, че те могат да заработят още през 2016 г. Заради това евродепутатите са поискали да бъдат публикувани всички аспекти на секретната програма и за нея да бъде обявено в Страсбург.

Устройствата могат не само да блокират колите. Те имат възможност дистанционно да определят и тяхното местоположение. Освен това чрез машинката полицията ще може да получи данните за собственика - неговия адрес, имена, рождена дата.

Те ще проследяват още посоката на движение на автомобила, количеството бензин в резервоара. Чрез тях униформените ще имат и опция да подслушват разговорите в колите и да знаят кой, откъде и с кого пътува. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Секретна система ще ни шпионира в колата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди