изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:05 EEST
Н.Пр. Юрий Исаков: Благодаря на всички българи, които правят всичко възможно, за да запазят руските паметници    
Новини София. Искам да изкажа своята благодарност към тези българи, които са в София, Пловдив, Велико Търново, и всички централни градове на България, които правят всичко възможно, за да запазят руските паметници, въпреки че това е много трудно. Това каза пред Агенция „Фокус” посланикът на Русия у нас Н.Пр. Юрий Исаков, по повод Деня на дипломата, който Русия отбелязва днес.

На въпрос - какво е нужно да се направи, за да бъдат съхранени руските паметници в България, Н.Пр. Юрий Исаков отговори: „Трябва да се пазят тези исторически спомени за съвместните действия на нашите два братски народа, руския и българския, това на първо място. Заедно сме се борили срещу османското робство, за да може България да получи своята независимост, както и в нашите съвместни действия при Втората световна война срещу фашизма”.
„За съжаление, обаче, ставаме свидетели на актове на вандализъм, като например в София – станахме свидетели на такъв акт на вандализъм на паметника на Съветската армия. Това беше много болезнено, тъй като това не е паметник на някакъв режим, това е паметник на руската освободителна армия. Тази армия е допринесла за освобождаването от фашизма на цяла Европа в това число и България. Всички онези, което се опитват да възродят нацизма – във всяка негова страна, тези които се опитват да изкривят наученото от Втората световна война, тези, които се опитват, чрез вандалски актове да осквернят тези светли паметници, трябва да бъдат наказани”, обясни Исаков. Всички трябва да бъдат обединени, за да не се допускат вандалщини върху ценни културни, исторически паметници, защото, в края на краищата, те съсипват една свята вещ, както и реномето на България като културна и цивилизована държава, добави Н. Пр. Юрий Исаков.
На въпроса, дали Русия се е справила с предизвикателствата за Олимпийските игри, Н.Пр. Юрий Исаков отговори: „Ако трябва да оценявам по първите два дни от провеждането на Олимпийските игри за това дали Русия е оправдала очакванията при самата подготовка, бих казал, че впечатленията до момента от спортните съоръжения и трасетата, по които се надпреварват състезателите са на най-високо ниво. Това не е само мое мнение, или мнение на руски спортисти, или граждани – това е мнение на всички наши гости на Олимпийските игри”.
Като посланик на Руската Федерация в България, правя всичко необходимо за запазването на нашите добри, братски, дълголетни отношения между Българи и Русия, както и за тяхното успешно развитие, каза посланикът.
Ксения ПЕЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Н.Пр. Юрий Исаков: Благодаря на всички българи, които правят всичко възможно, за да запазят руските паметници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди