изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:05 EEST
Този път Фуркад взе своето в Сочи 2014    
Спорт Лидерът в генералното класиране на Световната купа по биатлон през този сезон Мартен Фуркад заличи неприятните спомени от спринта на 10 км на Олимпийските игри в Сочи 2014 и спечели преследването на 12.5 км с фамозно бягане и прецизна стрелба на комплекс „Лаура“.


Французинът, който имаше единствено сребърен медал от масовия старт във Ванкувър 2010 на Олимпиада, стъпи на върха на най-престижния и мащабен спортен форум за първи път в кариерата си.

Той стартира с изоставане от 12 секунди спрямо победителя в спринта Оле Ейнар Бьорндален, но направи само 1 грешка от третото си посещение на огневия рубеж. Това не попречи на Фуркад да навакса изоставането си от временния лидер Ондрей Моравец и с перфектна 4-та стрелба се откъсна от преследвачите си в класирането.

Така Фуркад прибави и олимпийско злато към богатата си колекция от отличия, като има възможност да гони златен медал в индивидуалния старт, масовия старт и с щафетата на Франция в Сочи.

Чехът Ондрей Моравец единствен от биатлонистите в топ 10 стреля перфектно и повали всичките 20 мишени на огневия рубеж, с което си заслужи втората позиция. След третата стрелба той излезе за момент начело, но в последствие бе изпреварен безкомпромисно от по-бързия Фуркад.

Все пак, Чехия печели своя трети медал на Олимпиадата в Сочи след бронза на Мартина Сабликова в кънки бягането на 3000 метра и бронза на Ярослав Соукуп от спринта по биатлон.

Олимпийският шампион от спринта на 10 км в събота Оле Ейнар Бьорндален не можа да защити първата позиция, от която стартира днес и остана с 12 олимпийски медала на сметката си – колкото е активът и на великия Бьорн Дели.

Бьорндален направи грешка от втората, третата и четвъртата си стрелба, което рано-рано го извади от борбата за призовите места и стана ясно, че няма да успее да покори за 8-ми път олимпийския връх или да увеличи броя си на отличия от Олимпиади, за да излезе еднолично начело в историята.

Великият норвежец остана на 4-та позиция в крайното класиране, след като до последно се бореше за място на подиума на французина Жан Гийом Беатри, който бе сбъркал само веднъж в стрелбата си.

Беатри зарадва Франция с неочакван бронзов медал, като представителите на страната окупираха две от позициите на почетната стълбица в преследването. 5-ти остана най-добрият представител на домакините Русия – Евгени Устюгов, който сбърка от положение прав във втората стрелба и нямаше как да удържа темпото на Бьорндален.

Германецът Зимон Шемп финишира шести, като пропусна една от последните си 5 мишени и това го лиши от възможност да се бори за място на подиума. До 7-та позиция се добра един от хегемоните в Световната купа през сезона Емил Хегле Свендсен (Норвегия), който все пак подобри с две места класирането си спрямо кошмарния спринт в събота.

Топ 10 допълниха австриеца Зимон Едер, латвиеца Адрейс Расторгуевс и сребърния медалист от спринта Доминик Ландертингер (Австрия).

Българинът Красимир Анев завърши на 48-мо място, след като започна отлично на огневия рубеж, но след това направи 1, 3 и още една грешка, за да подобри само с 1 позиция класирането си от спринта.

55-ти остана другият ни представител в преследването Владимир Илиев, който записа цели 7 грешки в стрелбата си.
http://sporta.bg/

 


Сходни връзки

Този път Фуркад взе своето в Сочи 2014 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.36 секунди