изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:12 EEST
Седем маскирани нахлуват и грабят пожарна в София    
НовиниСедем маскирани апаши са нахлули пред дни в 4-та Районна служба ПБЗН на ул. "Филип Кутев" 7, в столичния квартал "Хладилника" и са извършили дързък обир, научи БЛИЦ от информирани източници. Нападението е записано от охранителните камери, но не е огласено официално в полицейските сводки. От МВР потвърдиха за подобен инцидент.

Нападателите са обезоръжили охраната и са откраднали 2 лични автомобила на пожарникари, които са били на смяна. Според източниците, едната кола, марка БМВ, била на началника на смяната инспектор Християн Христов. Под сурдинка се говори, че имало и трети отмъкнат автомобил, но около него имало някакви нередности и не е трябвало да бъде в района на пожарната. Камерите за видеонаблюдение са заснели как апашите се оттеглят в 2.40 часа след полунощ и дори са изкривили бариерата.

Служител от 4-та Районна служба ПБЗН потвърди пред БЛИЦ за инцидента. Случаят се разследва от Четвърто РПУ.

В дните когато цялата жандармерия и полиция е вдигната на крак да бори битовата престъпност из страната, подобен инцидент се е разиграл и в Научно-приложният институт по пожарна безопасност и защита на населението. От отдел Център за изследвания и експертизи на ул. "Огнеборец" 1 в София неизвестни апаши са отмъкнали различно оборудване и инструменти. Инцидентът също не е обявен в бюлетините на МВР.

"Да, има противозаконно отнемане на МПС на неохраняем паркинг в района, за който говорите. Но не можем да кажем дали откраднататите коли са на служители от пожарната", заяви за БЛИЦ Светослава Костадинова, говорител на пресцентъра на СДВР.
От полицията потвърдиха и за втория инцидент в центъра за пожарна безопасност, като уточниха, че кражбата е извършена в помещение на една от частите фирми, наели сградата. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Седем маскирани нахлуват и грабят пожарна в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди