изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:27 EEST
НАД 10 000 ДУШИ И 28 ЗАВЕДЕНИЯ – ПОДПОМОГНАТИ ОТ БЧК ЗА ГОДИНА    
Здраве„Проблемите в икономическия сектор пряко повлияха на социалната сфера, заетостта и безработицата. Нарасна броят на нуждаещите се и търсещи хуманитарни помощи от БЧК… Социално помощната дейност се превърна в една от приоритетните дейности на организацията”. Това се казва в отчетния доклад за дейността на Областния съвет на БЧК в Добрич за миналата година. Той бе представен на Общо събрание на Областната червенокръстка организация, което се проведе вчера.

Гости бяха  магистър фармацевт Христо Григоров – председател на БЧК, областният управител Недко Марчев и доц. д-р Красимир Гигов – генерален директор на БЧК. Събранието започна с минута мълчание в памет на д-р Евгения Георгиева, която бе зам.-председател на ОС на БЧК.
10 645 социално слаби и 28 социални и лечебни заведения получиха помощи през м. г., става ясно от доклада. За шеста поредна година БЧК изпълнява програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС на социално слаби лица”. В Добричка област на подпомагане са подлежали 7 542 души и 28 институции с 2 682 обхванати лица в тях. Общото количество хранителни продукти, предоставени на физически и юридически лица през 2013 година, е 380 828 кг на обща стойност 810 257 лева. През годината от фонд „Милосърдие” на 38 души в областта са отпуснати парични средства в размер на 4 609 лева. По програма „Топъл обяд” в продължение на 50 учебни дни топла храна са получавали през м. г. 30 деца, посещаващи Центъра за обществена подкрепа на БЧК.
През 2013 година в осемте общински организации на БЧК са регистрирани 3 944 членове, с 917 по-малко от предходната година, става ясно от доклада на организацията. Отчетен е и сериозен спад в броя на доброволците. От БЧК обаче посочват, че с по-малкия брой добре подготвени и обучени доброволци е постигната по-висока ефективност. НДТ




 


Сходни връзки

НАД 10 000 ДУШИ И 28 ЗАВЕДЕНИЯ – ПОДПОМОГНАТИ ОТ БЧК ЗА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди