изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:22 EEST
Биопрогноза как ще се чувствате през седмицата    
Здраве През предстоящия период няма опасност от силно изразени въздействия на природата върху организма, въпреки това ще дам някои съвети за по-чувствителните хора.

Очакваните ниски нива на слънчевата активност може да провокират понижение на кръвното налягане, отпуснатост, главоболие, световъртеж, болки в сърдечната област, раздразнителност. За да се предпазим от негативните промени, е добре да се приемат редовно предписаните медикаменти, да се намали приемът на алкохол и цигари, да се увеличи физическото натоварване, да се увеличи времето за сън и почивка. С благоприятно въздействие е приемът на отвари от билки, имащи успокоително въздействие върху организма и предимно върху нервната система.

През първите два дни нивата на геомагнитната активност са средни, поради което би могло да се очакват слаби прояви от страна на нервната система. Намалено е нивото на мелатонин - хормона, отговарящ за адаптацията на организма. Надбъбречните жлези отделят повече кортизол (т.е. хормона на стреса). Увеличаването на броя на нещастните случаи и на травматизма по време на магнитните бури се обяснява с измененията в дейността на нервната система, при които времето на реакция на външни дразнители става по-дълго. Не трябва да очакваме неприятности от средните нива на геомагнитната активност.

Да не се злоупотребява с кафето и да се приема по-лека храна. През тези дни е намалена скоростта на движение на кръвните клетки, поради което червените кръвни телца формират стълбчета и това би могло да доведе до запушване на малки съдове и някои тъкани да се окажат в условия на кислороден глад. Това се наблюдава при възрастните и болните хора. Те трябва да приемат назначените лекарства и да не се вълнуват. През останалата част от периода се очакват ниски нива на геомагнитната активност, което би могло да доведе до сънливост, отпуснатост, вялост. Добре е да се приемат тонизиращи напитки. Да се увеличи физическото натоварване.За профилактика на евентуални проблеми може да се приемат комплексните витамини и адаптогени като женшен и златен корен.

Очакваните превалявания биха могли да влошат настроението.

Удачно е дрехите да са свободни, да са водонепромокаеми. Да се ограничи времето за престой на открито. Възможно е засилване на ставните проблеми, особено при застудяване и дъждовно време. Най-честите симптоми са скованост, затруднено изправяне, трудности при изкачване на стълби. Коленете са най-чувствителната част от тялото при лошо време, следвани от кръста, пръстите на ръцете, бедрата и врата. Не е добре да се примиряваме с болката в ставите, бихме могли да приемаме болкоуспокояващи и евентуално да се потърси консултация с лекар. По принцип за повишаване на имунитета трябва да се приемат повече витамини.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Биопрогноза как ще се чувствате през седмицата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди